Negende K-side jeugdzaalvoetbaltoernooi

Foto van auteur

De K-side van voetbalvereniging WVF uit Westenholte organiseert voor de 9e keer een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van de club.

De K-side is een groep van mensen die de vereniging een warm hart toedragen. Het sportieve treffen wordt op donderdag 28 december van 9.00 tot 17.30 uur gehouden in de WRZV-hallen in Zwolle.De toegang is gratis. Gerard van Erven, één van de vele leden die de K-side rijk is: ‘Onze groep wil met name de jeugd van WVF steunen. Vanuit die motivatie is bijna 10 jaar geleden het K-side jeugdvoetbaltoernooi ontstaan.

Er was al een zaalvoetbaltoernooi voor de E-tjes en F-jes van de vereniging, maar nog geen één voor de rest van de jeugd. In dat gat zijn wij gesprongen. Het toernooi wordt bijna elk jaar in de kerstvakantie gehouden, wanneer de  jongeren vrij zijn en het veldvoetbal een winterstop houdt. Een goed tijdstip voor een sportief en gezellig toernooi. Deelnemers zijn A-, B- en C-junioren en D-pupillen. In totaal hebben zich iets meer dan honderd jeugdleden opgegeven voor het toernooi en niet te vergeten de leiders en scheidsrechters. Dat is het overgrote deel van de jeugdleden die in de categorie vallen waar wij op mikken. Het is geen prestatiegericht toernooi, meedoen is al heel belangrijk.’


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Voetbalvereniging WVF
WVF is een voetbalvereniging met een totaal van pakweg ruim 820 leden. Eén van de sterke pijlers van de club is de jeugdafdeling. De vereniging met een rijke historie is op 1 juni 1937 door een vijftal jongens van 12 en 13 jaar opgericht onder de naam Quick. De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond stelde in 1941 echter de eis dat de naam moest worden veranderd. De keuze viel op WVF, de initialen van de buurtschappen Westenholte, Voorst en Frankhuis. De club heeft aan de Stinsweg in Westenholte de beschikking over een fraaie accommodatie die onder de naam De Weide Steen in de wijde regio bekendstaat. Ruime kleedgelegenheden, een gezellige kantine, vier wedstrijdvelden, een trainingsveld en een overdekte tribune maken daarvan deel uit. De bloeiende vereniging heeft een goed eerste elftal, vele sponsoren, een eigen presentatiegids en een clubblad onder de naam Kroniek. WVF richt zich tegenwoordig niet alleen meer op de buurtschappen die in haar naam zijn opgesloten. Ook bijvoorbeeld het dichtbijgelegen Stadshagen wordt bediend.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Negende K-side jeugdzaalvoetbaltoernooi”

Reacties zijn gesloten.