Stadkamer en Taalpunt organiseren Zwolse Lettersoepdag

Foto van auteur

Zwolle – In de week van Lezen en Schrijven vraagt Stadkamer op woensdag 8 september extra aandacht voor Zwollenaren die lezen en schrijven moeilijk vinden. Dat doen ze door die dag uit te roepen tot de Zwolse Lettersoepdag!

Deze dag wordt officieel gestart in Zwolle-Zuid door wethouder Michiel van Willigen. Taalpuntdocenten, medewerkers van Travers Welzijn, gemeente Zwolle en taalvrijwilligers delen die dag in Zwolle soep met lettervermicelli uit en vertellen je meer over hulp bij de Nederlandse taal én wat het betekent als je moeite hebt met lezen en schrijven.

Wil je in gesprek? Kom op woensdag 8 september om 11.00 uur naar een van de volgende locaties: Wijkcentrum/ winkelcentrum Holtenbroek, Wijkcentrum de Pol/de markt in Zuid, Wijkcentrum Oost of Stadscafé Stroomberg. Op zaterdag 11 september is Taalpunt om 11.00 uur aanwezig op het Katwolderplein.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Zwolle gaat het om ongeveer 9% van de volwassen inwoners.

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: zij zijn vaak minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom landelijk de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Taalpunt in Stadkamer neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek.

In de Week van Lezen en Schrijven wordt taal ook op een speelse en muzikale wijze onder de aandacht gebracht bij peuters en ouders. Bij alle Stadkamer vestigingen staat er deze week een grote glazen pot gevuld met letterkoekjes voor iedereen klaar. In Stadkamer Centrum worden deze koekjes de gehele week ook in de horeca verstrekt bij elk kopje thee of koffie dat die dag geschonken wordt. Alle informatie kun je vinden op de website van Stadkamer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)