Start nieuw seizoen Fraterhuis Academie met college over 20 jaar 9/11

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 11 september start het nieuwe seizoen van de Fraterhuis Academie met een college over 20 jaar 9/11. Van af 11.00 uur vertelt filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch over het mediacircus rondom 11 september 2001 en illustreert hij met talloze voorbeelden welk opzienbarend circus zich sindsdien in de mediawereld voltrok.

20 jaar 9/11 11 september 2001. Het is de meest gefotografeerde en op video vastgelegde dag ooit. De aanslagen van 11 september brachten heel wat teweeg, maar niemand had kunnen voorspellen wat de reactie zou zijn vanuit Hollywood en hoe de Amerikaanse media omgingen met de situatie.

Censuur, propaganda en het veel gehoorde ‘Too Soon!’ bepaalden jaren na 11 september 2001 nog steeds de niet aflatende mediastroom. Maar een film over de daadwerkelijke aanslagen is ook 20 jaar na dato nog steeds niet gemaakt. De filmwereld durft er nog steeds niet aan. Waarom? Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch gaat in op deze en andere vragen en illustreert met talloze voorbeelden welk opzienbarend circus zich in de mediawereld voltrok.