Scania Zwolle legt productie een maand stil

Foto van auteur

Zwolle – Scania in Zwolle legt de productie van vrachtwagens vanaf volgende week een maand stil.

De maatregel moet worden genomen, omdat de vraag naar vrachtwagens sterk is gedaald. Op 19 januari wordt de productie hervat. Scania is bezig met een nieuwe aanvraag om in aanmerking te komen voor de regeling werktijdverkorting. De eerste aanvraag werd afgewezen door het ministerie van Sociale Zaken, omdat Scania volgens het ministerie nog genoeg orders heeft. Volgens een woordvoerster van Scania worden er geen vaste werknemers ontslagen. Eerder nam het bedrijf wel afscheid van alle uitzendkrachten.

Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Scania Zwolle legt productie een maand stil”

  1. Er zijn lieden op dit forum die menen met hun sociale prietpraat alles te moeten zeggen over dak, thuislozen en allerlei ontheemde loners. Maar bij een stukje over scania en het gevolg dat het personeel een maand lang zonder salaris thuis zit, daar hoor ik niemand over. Hele families die weken moeten interen op hun zuurverdiende spaarcenten. Laat de gemeente daar ook maar wat aan doen.

  2. Ja, Pp, laten we vooral die mensen van Scania die het hardst worden getroffen financiele bijstand verlenen omdat deze anders geen eten hebben of hun huizen verliezen en uit wanhoop naar de drugs grijpen. Gelukkig draag je hun wel een warm hart toe.
    Misschien dat je een nachtje nog bij van Vliet mag slapen.

  3. dit parel van een bedrijf heeft jarenlang niet alleen trucks geproduceerd maar ook schitterende cijfers. waar is dat geld nu ? als het in zweden is moet men daar maar de hand ophouden. mijn buurman werkt er en moet zijn verplichte vakantie tzt gewoon weer inhalen bij economische voorspoed.

  4. Scania
    “het gevolg dat het personeel een maand lang zonder salaris thuis zit” dit is niet correct. Het personeel krijgt doorbetaald, maar de uren zijn ‘min’flex-uren. Deze zullen op een later tijdstip onbetaald ingehaald moeten worden… Dus ook op zaterdagen! Lekker ‘vakantie’ nu, maar straks in de weekenden werken…

Reacties zijn gesloten.