Oproep politie Zwolle aan jongens die twee blauwe fietsen meenamen bij De Librije

Foto van auteur

Foto: Politie Basisteam Zwolle

Zwolle – De politie Zwolle roept de jongens op die twee blauwe fietsen meenamen bij hotel De Librije. De fietsen die voor het hotel stonden, waren niet bedoeld om zomaar meegenomen te worden.

Toch deden twee jongens dat op vrijdag 18 juni. Ze liepen voor De Librije langs en zagen twee blauwe elektrische fietsen staan. Uit camerabeelden blijkt dat ze even goed rondkeken, vervolgens de fietsen pakten en wegreden. De fietsen zijn eigendom van De Librije, uitsluitend bedoeld voor gebruik door hotelgasten.

De politie benadrukt dat ze camerabeelden hebben. Maar ze willen de jongens eerst de kans geven om zich zelf te melden, voordat verdere stappen worden ondernomen.

Jongen 1 is rond de 17 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en kort donker haar. Hij droeg die dag een zwart T-shirt, een korte zwarte broek en rood met zwarte schoenen.

Jongen 2, is ook rond de 17 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en kort donker haar, aan de zijkant opgeschoren. Hij droeg die dag een grijs T-shirt, een lange grijze broek en daaronder sportschoenen.

De jongens worden opgeroepen zich zelf te melden op het politiebureau, samen met hun ouders. Bellen kan ook op 0900-8844. Het nummer van de zaak is 2021299079.