Geen markt voor gay feesten in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Wegens zeer tegenvallende voorverkoop van Letsbigay op 26 december heeft organisator, Area38, besloten dit gay feest te annuleren. Maar hiervoor komt wel een schitterende Christmas Party in de plaats.


Archieffoto Pink Garden

Hiermee verdwijnt voorlopig het laatste grote gay feest in Zwolle. Na de bedroevende bezoekersaantallen tijdens de laatste Pink Garden en nu ook deze slechte voorverkoop lijkt het erop dat er vanuit de gay scene geen animo meer voor is. Area38 betreurt het maar zegt voorlopig geen financiele risico’s meer te gaan nemen voor deze doelgroep en dan liever iedereen een leuke avond op 2e kerstdag te bezorgen.

26 december dus een mega groot kerstfeest in de Broerenkerk met alle stijlen muziek en dus de perfecte manier voor iedere Zwollenaar om de kerst af te sluiten. Met DJ Promiss, DJ Miss Smile , danseressen en much more.

Kaarten zijn slechts 5 euro en verkrijgbaar bij Sam Sam Music, Ster Videotheek Assendorp en via www.area38.nl

The Big Christmas Party, Broerenkerk, vrijdag 26 december, aanvang 22.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “Geen markt voor gay feesten in Zwolle”

 1. Dit bericht zal de politieke beweging Lev-o6 denk ik niet zo leuk vinden. Want Lev-06 wilde toch dat Zwolle méér zou gaan bruisen.
  Nu -daar is kennelijk minder behoefte aan -als de partijleider Sibrand Hofstra ons Zwollenaren altijd wil doen laten geloven. Moeten Hoftra en de zijnen toch echt wat anders gaan verzinnen -om hun politieke beweging Lev-06 nog enigszins bestaansrecht toe te dichten. En kom dan s.vp. niet met van die onzalige plannetjes -als bijvoorbeeld de bibliotheek van de Diezerstraat -naar de omgeving van park de Wezenlanden te laten verhuizen. Want dat slaat echt helemaal nergens op. :'( :'( :'(

 2. heej bruistablet, het gaat hier wel over een kleine groep. Als de grote groepen niet naar dit soort evenementen gaan oke maar denk gewoon dat homo;s en lesbo;s dit niet echt een leuk feest vinden. Dit wil niet zeggen dat Zwolle niet toe is aan iets bruisend vraag de jeugd maar dan weet je genoeg 😉

 3. Wel interessant hoe een evenement hier eventjes als de graadmeter voor cultureel Zwolle wordt gebruikt.
  Bruistablet, je conclusies zijn net zo vormvast als je naam doet vermoeden….

 4. @Pp
  ik merk niks van verdeeldheid tussen voor en tegenstanders in de samenleving…
  mis ik een ‘hype’ of een ‘hot item’ hier? Of was het weer loze stemmingmakerij?

 5. Tja, als je er een thema lesbi of gay aan vast plakt is dat niet gelijk een garantie dat daar alle lesbi?s en gay?s om zo maar even te noemen naar toe gaan.
  Het feest moet ook een bepaalde kwaliteit hebben waar ze in Zwolle met dit feest blijkbaar niet aan voldoen.

 6. Precies, ik denk dat er te stigmastiserend naar deze doelgroep gekeken is met het idee dat de Zwolse lesi/homo scene een kopie van het westen is?

  Er is ook een verschil tussen Zwollenaren en A’dammers toch?

  Ik denk dat een kleinschaliger/knusser feest veel meer aan zal slaan dan zo’n groot feest.

  Ben ook benieuwd wat daadwerkelijk de verandering van het feest inhoud behalve de naam?

 7. homo’s en lesbi’s willen gewoon leven zoals iedereen doet en naar de feesten gaan waar iedereen heengaat denk dat ze daarom juist niet naar dit soort feesten gat wat speciaal voor hun wordt georganiseerd.. kan het natuurlijk ook mis hebben want ben een hetero

 8. @pp weet je wat jij zou moeten doen, gewoon eens een kijkje gaan nemen op dat kerstfeest van ze… zal je kortzichtigheid misschien wegnemen. Ik denk namelijk dat ze niemand in de weg lopen met dit soort feesten en juist de integratie van homosexualiteit verbeteren zonder dat ze openlijk in leren broeken jouw favo kroeg in hoeven te gaan

 9. @Pp
  Vele mensen hebben een bepaalde onnatuurlijke zendingsdrang.

  Zo kloppen er hier in Assendorp regelmatig twee van die gastjes van “The Army of Jesus Christ” aan de deur. Ze zijn gekleed in een wit overhemd en hebben een Engels accent en proberen je de kerk in te praten !!!!

  Persoonlijk vind ik dit veel onnatuurlijker dan homosexualitiet. In de natuur komt laatstgenoemde bij dieren wel vaker voor. Echter, onze mede-aardbewoners (inclusief intelligente varianten als de dolfijn, de olifant en het varken) gaan niet naar
  een gebedshuis !!!! ;D ;D ;D

 10. quote:
  @bruistablet wat heeft lev-06 te maken met het organisaren van specifiek deze feesten??

  Omdat de partij oprichter Hofstra zelf getrouwd is met een man. 🙂

  Krijgen we strax ook feesten voor de blonde man/ vrouw, lange mensen, kleine mensen, mensen met een grote neus, blanke mensen, blanke mensen met een zichtbare handicap, donkere mensen met een onzichtbare handicap?

  Kortom, de samenleving wordt genoeg gesegreerd. Jezelf willen onderscheiden van de samenleving door dergelijke feesten zouden ze rap moeten verbieden. 🙂

 11. Jan v Lubbe, lijkt dat je wel wat? Zo’n uniforme samenleving, waarin hard gestraft wordt? Waarin niemand zich kan onderscheiden?
  Persoonlijk zie ik nog liever totale anarchie dan iets dictaturaals als dat….

 12. het feit dat mijnheer Hofstra getrouwd is met een man wil niet zeggen dat de partij Lev-06 homofeesten organiseert toch? voor de rest sluit ik me aan bij de bovenstaande reactie van ghehe

 13. @ghehe: waar heb ik gezegd een uniforme samenleving waarin hard gestraft wordt? Waar heb ik gezegd dat niemand zich mag onderscheiden? :/

  @sig: lev-06 doet wel meer dan enkel en alleen homo feesten. :/

 14. geschreven door Jan vd Lubbe, op 16 december 2008 om 17:12

  Kortom, de samenleving wordt genoeg gesegreerd. Jezelf willen onderscheiden van de samenleving door dergelijke feesten zouden ze rap moeten verbieden.

  Er staat volgens mij nergens dat anderen dan homo’s/lesbo’s/bi’s niet aanwezig mogen zijn op dat feest. 🙂

 15. J. vd Lubbe;

  Jezelf willen onderscheiden van de samenleving door dergelijke feesten zouden ze rap moeten verbieden.

  je niet mogen onderscheiden is toch zeker een streven naar uniformiteit.

  Op een ander forum had je het over keihard straffen. Misschien vatte ik beide uitspraken verkeerd samen, maar zo kwam het op mij over. 😉

 16. @Larry:
  het feest is bedoelt voor een bepaalde doelgroep. Tuurlijk zijn de anderen ook welkom.

  Wanneer er een feestje wordt gegeven voor mensen met drie benen, zodat ze daar gezellig over kunnen kletsen en misschien wel een nieuwe relatie kunnen beginnen, waarom zou iemand met twee benen zich daar willen laten zien? Die kan zich niet conformeren aan het feest.

  @ghehe: ik schreef: jezelf willen onderscheiden DOOR het houden van dergelijke feesten. Dat wil niet zeggen dat we in een dictatuur moeten leven en het schooluniform moet terug.

  Er zou iedere week een feest georganiseerd moeten worden door en voor iedereen. Zonder onderscheid te maken tussen geaardheid/ ras of wat dan ook. Een feest voor iedereen. Dat bedoelde ik te zeggen.

  ;D

 17. Besides,

  ik ken homo’s en lesbiënnes die niet op een dergelijk feest gezien wil worden. Juist omdat er onderscheid wordt gemaakt.

  Een beetje homo staat niet in zijn lerenbroek in Amsterdam op een feestboot tijdens de gay dagen. Die weet wel dat hij / zij homo is en hoeft het niet te laten weten aan iedereen. Ook niet als hij of zij allang en breed uit de kast is gekomen.

 18. Wanneer er een feestje wordt gegeven voor mensen met drie benen, zodat ze daar gezellig over kunnen kletsen en misschien wel een nieuwe relatie kunnen beginnen, waarom zou iemand met twee benen zich daar willen laten zien? Die kan zich niet conformeren aan het feest.

  Hoezo niet? Wil je nu soms zeggen dat homo’s dus ook maar niet op feestjes voor hetero’s moeten komen?
  Volgens mij staan in Nederland alle feesten open voor iedereen in hun unieke verscheidenheid.
  🙂
  Tenzij je op gympies komt, want dat volgt nog wel eens een toegangsweigering. 😉

 19. Echt h? Larry, blijf vooral suggereren en tussen de letters doorlezen wat er niet is. Idem voor dat onderzoek Assendorp reactie van je.

  🙁

 20. @Jan

  Niet alle berichten die geplaats worden staan direct op dit weblog, als er bepaalde woorden gebruikt worden dan kijkt een admin of dat toegestaan is vóór plaatsing. Daarom kunnen er wel eens reacties staan die voor verwarring zorgen omdat bijv. jouw uitleg enige tijd geblokkeerd is geweest.
  Zo ook in deze. 🙂

Reacties zijn gesloten.