Sportieve buitenschoolse opvang op sportpark Pelikaan

Foto van auteur

Tijdens de kerstvakantie op woensdag 20 december en op donderdagmiddag 4 januari worden van 13.00 tot 15.00 uur bij buitenschoolse opvang Toptijd! allerlei leuke sportieve en andere activiteiten georganiseerd. De activiteiten zijn ter kennismaking en daarom nu nog gratis toegankelijk voor alle kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Toptijd! is onderdeel van Landstede Kinderopvang en is sinds enkele maanden gevestigd in het gebouw van voetbalvereniging HTC op het sportcomplex De Pelikaan in Zwolle Noord. 

  

Landstede Toptijd! biedt een leuke buitenschoolse opvang voor kinderen in het HTC-gebouw aan de Brinkhoekweg in Zwolle. In een speciaal ingerichte ruimte met vaste, deskundige begeleiders kunnen kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes ontmoeten en bijkomen van een lange schooldag. Zij krijgen zo een vaste, vertrouwde plek waar ze huiswerk kunnen maken, vrienden ontmoeten en zich lekker kunnen uitleven of juist ontspannen. Omdat Toptijd gericht is op de leeftijdscategorie 8-14 jaar, is het ook voor kinderen voor kinderen in het eerste en tweede jaar van het voortgezet onderwijs..

Opvang op een sportpark schept allerlei sportieve mogelijkheden! Daarom biedt Landstede Toptijd! veel sportieve activiteiten. “Maar er is veel meer te doen”, aldus hoofdleidster Judith Bentema. “Kinderen beslissen zoveel mogelijk zelf wat ze doen. Creatieve activiteiten, bijvoorbeeld. Maar ook computeren, lezen of gewoon lekker niks doen kan.” In de afgelopen herfstvakantie werd er volop gebruik gemaakt van het trainingsveld van HTC. En bij mindere weersomstandigheden maken ze gebruik van de naastgelegen ZBC sporthal. 

Sportpark De Pelikaan is gelegen op het terrein van de toekomstige Zwolse Sportboulevard en past bij de plannen van onder andere Landstede om allerlei sportactiviteiten op een beperkt gebied te concentreren. 

Op het park worden onder meer hockey, korfbal, tennis en paardrijden beoefend. Al langere tijd is er een samenwerking tussen de clubs op Sportpark De Pelikaan en de Landstede. Resultaat van deze samenwerking is onder andere dat op 31 oktober is gestart met de buitenschoolse opvang (BSO) in het clubgebouw van voetbalvereniging HTC. Landstede Toptijd! zal naar verwachting in toenemende mate gebruik gaan maken van de sportfaciliteiten van het sportpark en op termijn de sportboulevard.   

De opvang is normaal gesproken geopend op maandag- , dinsdag-, woensdag-  en donderdagmiddag van 14.30 uur tot 18.00 uur. Bij voldoende belangstelling is de BSO in schoolvakanties hele dagen geopend. De opvang wordt verzorgd door professionele begeleiders. Wie meer wil weten over Landstede Toptijd! of zich op wil geven voor de activiteiten in de kerstvakantie kan contact opnemen met Judith Beintema, jbeintema@landstede.nl of Ria Leusink: rleusink@landstede.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)