Leerlingen Smaragd slapen in hutten en halen flink bedrag op voor goede doel

Leerlingen van de Smaragd voor hun hut op het schoolplein.
Foto: Maaike Petrusma

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Smaragd hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht in kartonnen hutjes op het schoolplein. Ze deden het niet alleen voor het avontuur en plezier, met hun actie zamelden ze meer dan 6700 euro in voor Open Doors in Colombia en Noord-Korea.

Medewerkers van de fietsenwinkel aan het Stadionplein dumpten zaterdag een enorme berg karton op het schoolplein van de gereformeerde basisschool aan de Esdoornstraat. De kinderen gingen gelijk los en binnen een mum van tijd werd het plein volgebouwd met elf hutten. Sommige werden versierd met graffiti en slingers, andere hutten werden voorzien van kerstlampjes en kamerplanten.

De rest van de avond werd gevuld met spelletjes terwijl het steeds donkerder werd. Na een verhaal bij het kampvuur en marshmallows werd het tijd voor de kinderen om in hun hutten te kruipen. “Gelukkig is het droog gebleven en hebben de hutten de nacht doorstaan,” zegt Maaike Petrusma, een van de organiserende ouders. “Het aantal uren slaap van de kinderen varieerde van helemaal niet tot hooguit vier uur”.

Petrusma organiseerde de huttenactie samen met Jan Eisse de Haan. Eerder gaven zijn op de school al een presentatie over Open Doors, een internationale christelijke organisatie die ondersteuning biedt aan christenen in landen waar christenvervolging plaatsvindt.

Met de huttenactie haalden de kinderen maar liefst € 6737,90 op voor Open Doors in Colombia en Noord-Korea. “In die landen is het niet vanzelfsprekend dat je in vrijheid je geloof mag belijden,” zegt Petrusma. “Christenen hebben te maken met discriminatie, geweld en gevangenschap.”

Leerling Mart viel in de prijzen omdat hij het hoogste bedrag had ingezameld. Hij haalde ruim 500 euro op en werd beloond voor zijn prestatie met twee vrijkaarten voor PEC Zwolle.

Foto 1
Leerlingen van de Smaragd voor hun hut op het schoolplein. - Foto: Maaike Petrusma
Leerlingen van de Smaragd voor hun hut op het schoolplein.
Foto: Maaike Petrusma

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)