Derde Nacht op Smaragd een knallend succes

Foto van auteur

Zwolle – Afgelopen zaterdag verzamelden 58 leerlingen van basisschool De Smaragd in Zwolle-Noord zich op het schoolplein, om daar de nacht naar zondag door te brengen. Dankzij de Fietsenwinkel aan het Stadionplein lag een enorme berg karton klaar om slaaphutten van te bouwen.

Na een feestelijke opening mochten ze ‘los’. Binnen anderhalf uur stonden er dertien hutten, totaal variërend van vorm en grootte. Prachtig versierd, met graffititeksten, slingers, soms zelfs met kerstlampjes binnen. Het hielp ook dat de drie mooiste hutjes een prijs konden winnen. Met deze actie hebben de kinderen geld opgehaald voor het werk van Open Doors in Ethiopië.

Na de pannenkoeken werd bekendgemaakt dat het fantastische bedrag van 5351 euro was ingezameld en welke leerlingen de hoogste bedragen hadden opgehaald. Ook zij wonnen een leuke prijs.

Toen dat achter de rug was kon het feest echt beginnen, met levend stratego, weerwolven en voetbal. Alles in het donker uiteraard. Na de marshmallows en een verhaal bij het kampvuur werd het tijd om in de hutjes te kruipen.

Het festival Zwetsen & kletsen verzorgde een knallend startsein voor de nacht met hun vuurwerk, maar daarna werd er dan toch echt geslapen. Een van de hutten heeft midden in de nacht wel wat herstelwerk nodig gehad, maar dankzij het mooie weer heeft iedereen de nacht echt buiten kunnen slapen.

De volgende ochtend hebben veel kinderen en ouders de aansluitende dienst in de Opstandingskerk bezocht, waarin wat verteld werd en er foto’s waren te zien.