Het weer: Stralend zonnig en warm

Katerveer
Foto: Hans Smit

Dinsdag is het volop zomer in Zwolle. De zon schijnt van vroeg tot laat op deze warme junidag. Droge lucht wordt aangevoerd, waarin ’s middags enkele onschuldige stapelwolkjes ontstaan. Verder is de lucht blauw met weinig tot geen vliegtuigstrepen.

De temperatuur in de stad liep maandag op naar 27 graden. Dinsdag stijgt het kwik naar 29 graden, na een ochtend met een minimumtemperatuur van ongeveer 15 graden. ’s Avonds blijft het tussen de huizen in Zwolle lang warm. De wind is zwak, kracht 2, uit het oosten tot noordoosten. In de avond en nacht is het praktisch windstil.

De hoogstaande zon straalt midden op de dag krachtig op de stad. De verwachte UV-index is rond het middaguur 7, wat inhoudt dat de onbeschermde huid al na weinig minuten kan verbranden. Zonkracht 8 is de hoogste ultraviolet-stralingswaarde die ooit in Nederland is gemeten.

Het zonnige en droge weer houdt aan tot en met donderdag. De temperatuur stijgt ’s middags naar tropische hoogte: 30 graden. Op donderdag verschijnen wat meer wolken. Buien koelen Zwolle pas af in de nacht naar vrijdag, volgens de huidige weermodellen.

Foto 1
Katerveer - Foto: Hans Smit
Katerveer
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)