Het weer: Meer zon en warmer

Stadsgracht bij Groot Wezenland.
Foto: Obbe Bakker

Maandag worden de wolkenvelden boven de stad opgeruimd. Uit de wolken valt geen regen en de zon komt er ’s ochtends waarschijnlijk al doorheen. In de loop van de dag wordt de lucht blauw en krijgt de zon vrij spel.

Met hulp van een zwak windje uit de warme zuidhoek boekt de temperatuur winst. Het wordt maandag warmer dan op zondag, toen ruim 24 graden werd gemeten in de stad. Maandag halen we 26 tot 28 graden, na een ochtend die start met circa 15 graden op de thermometer. Een heldere avond volgt met nauwelijks wind en een temperatuur die lang boven de 20 graden blijft.

De dinsdag begint enthousiast, meteen al plenty zonneschijn en weinig tot geen bewolking. Het wordt een topzomerdag met tropische ambities: 30 graden. Doorzichtige sluierwolken verschijnen hoog in de blauwe lucht. Later, waarschijnlijk pas in de avond, komen er veldjes middelbare bewolking bij, maar het blijft droog.

De toenemende bewolking dinsdagavond hoort bij een regenfront uit het westen, dat volgens de huidige timing in de nacht naar woensdag Zwolle passeert. Kans op stevige regen, die woensdag overdag alweer voorbij is. De wind zoekt achter het front de zuidwesthoek op en blijft daar tot het einde van de week.

Dat brengt Zwolle vanaf woensdag een mix van zon en wolken plus een middagtemperatuur van zo’n 24 graden. Zeker niet slecht voor de tijd van het jaar. Op hoogte krijgen we aanvoer uit het zuidwesten tot westen, met risico dat oceaanstoringen meeliften hierheen. Mogelijk schampt er donderdag eentje langs onze omgeving.

Foto 1
Stadsgracht bij Groot Wezenland. - Foto: Obbe Bakker
Stadsgracht bij Groot Wezenland.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)