Roel en Anne Huizing vieren 60-jarig huwelijk in Westenholte

Anne en Roel Huizing zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Obbe Bakker

Roel en Anne Huizing zijn donderdag 60 jaar getrouwd. Wethouder Anja Roelfs ging bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Roel Huizing en Anne O’Donnell leerden elkaar op 1 mei 1963 kennen in Dublin. De zus van Anne was getrouwd met een Nederlandse kapitein en Roel werkte als machinist op hetzelfde schip. Haar zus vond Roel een geschikte man voor Anne en tijdens een geslaagd avondje uit in een ballroom bleken ze het goed met elkaar te kunnen vinden.

Een dag later kwam Roel haar opzoeken op haar werk. Daar stond Anne weer in haar gewone kleding. Roel vond haar er zo veel leuker uit zien. Zo wist Anne dat dit de man voor haar was.

Een jaar later kwam Anne naar Nederland. Ze leerde Nederlands en in 1964 trouwde het echtpaar in Amersfoort. Hun eerste dochter Sandra werd in Apeldoorn geboren. Omdat Roel het moeilijk vond om zijn vrouw en dochter achter te laten, stopte hij met werken op zee.

Het gezin verhuisde naar Drachten waar dochters Suzanna en Jolanda werden geboren. Het leven werd moeilijker toen zij de zorg van hun oudste dochter uit handen moesten geven aan een zorginstelling.

Het gezin verhuisde naar Westenholte omdat Roel daar onderhoudsmonteur werd. Daardoor was hij doordeweeks vaker thuis. Een dag na hun 10-jarige huwelijksjubileum werd zoon Martin geboren.

Het echtpaar kijkt terug op een leven met vreugdevolle en verdrietige momenten. Dochter Sandra overleed op 22-jarige leeftijd. Roel en Anne prijzen zich desondanks gelukkig en hebben veel om dankbaar voor te zijn.

Foto's 4
Anne en Roel Huizing zijn 60 jaar getrouwd. - Foto: Obbe Bakker
Anne en Roel Huizing zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Obbe Bakker
Roel en Anne Huizing vieren 60-jarig huwelijk in Westenholte - Foto: Obbe Bakker
Foto: Obbe Bakker
Anne Huizing en wethouder Anja Roelfs. - Foto: Obbe Bakker
Anne Huizing en wethouder Anja Roelfs.
Foto: Obbe Bakker
Roel en Anne Huizing vieren 60-jarig huwelijk in Westenholte - Foto: Obbe Bakker
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)