Berkum verliest oefenduel in Genemuiden

|   Laatste wijziging

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum heeft zaterdag het oefenduel bij SC Genemuiden met 2-0 verloren. De thuisclub, die een divisie hoger speelt dan de Zwollenaren, kwam in het eerste bedrijf niet zonder fortuin op voorsprong, maar zakte na de hervatting behoorlijk weg.

Het was al in de vierde minuut raak voor Genemuiden. Rens van Benthem kwam links voor het Berkum-doel in balbezit en leek uit die positie onmogelijk te kunnen scoren, maar zijn inzet kaatste via een Zwols scheenbeen in de uiterste hoek achter keeper Huib Veurink: 1-0.

De gastheren namen het heft in handen en lieten na een minuut of tien een enorme kans liggen om de voorsprong te verdubbelen. Na prima voorbereidend werk op rechts door Arend van de Wetering kwam Van Benthem in droompositie, maar nu verdween zijn inzet over het Zwolse doel.

Na krap een half uur verdubbelde Genemuiden de marge alsnog, en weer gebeurde dat na een ongelukkig moment in de Berkum-defensie. Bij een hoge voorzet wilde Mart Stokkers de bal wegwerken, maar kopte hij de 2-0 in eigen doel. Genemuiden bleef daarna de toon aangeven, maar kon geen verdere schade aanrichten.

De thuisclub kwam in de 35e minuut zelfs goed weg toen Lars van Gerner, na een fraaie combinatie tussen Serge Nap en Vince van den Anker, voor het Genemuider doel opdook. De Zwolse middenvelder stuitte echter op doelman Hidde Streutker, zodat Berkum met een 2-0 achterstand de rust inging.

Na de hervatting kwam er een heel ander Berkum uit de kleedkamer, qua opstelling (na vijf wissels) maar ook gezien het vertoonde spel. De Zwollenaren kregen al snel kansen via Van Gerner en Van den Anker, maar kwamen scherpte tekort.

Een goed schot van Jeroah Balubun werd knap uit de hoek gehaald door de zojuist ingevallen Genemuiden-doelman Kris Lindeboom, die even later opnieuw alle zeilen bij moest zetten om een vrije trap van Balubun onschadelijk te maken.

Ook in blessuretijd wist het prima spelende Berkum niet te scoren, waarmee duidelijk werd dat er daar aan de koelbloedigheid en efficiëntie voorin nog wel wat te verbeteren is. Het spel na rust geeft echter vertrouwen dat er zeker nog wat te halen valt voor de Zwollenaren.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)