Ervaar hoe het is om een vleermuis te zijn in Het Engelse Werk

Ter illustratie
Foto: Theatergroep De Jonge Honden

Zaterdag, tijdens de Nacht van de Vleermuis, kan iedereen zelf ervaren hoe het is om een vleermuis te zijn. Althans, kunstenaar Dennis van Tilburg gaat een poging wagen in Het Engelse Werk, het oudste park van Zwolle.

Filosoof Nagel betoogde in zijn essay ‘What is it like to be a bat?’ dat het onmogelijk is voor mensen om te weten hoe het voelt om een vleermuis te zijn. Volgens Van Tilburg is het daarom juist interessant om te proberen. De Zwolse kunstenaar probeert het gevoel komend jaar samen met een mimespeler, een ecoloog, een zenleraar en een virtual reality programmeur op het publiek over te brengen.

Zaterdagavond begint zijn eerste experiment in de serie. Tijdens een meditatieve vleermuiswandeling worden met speciale apparatuur de echosignalen van vleermuizen hoorbaar gemaakt. Ook wordt er een poging gedaan om de vliegende zoogdieren van dichtbij te bekijken.

De vleermuiswandeling begint zaterdag 24 augustus om 20.15 uur en duurt tot 22.00 uur. Deelnemers kunnen zicht verzamelen bij Uitspanning Het Engelse Werk. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van Dennis van Tilburg.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Theatergroep De Jonge Honden
Ter illustratie
Foto: Theatergroep De Jonge Honden

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)