Het weer: Veel bewolking maar wel vrij warm

Station Zwolle
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend vroeg kunnen in de regio Zwolle mistbanken hangen. Die verdwijnen en daarna wordt de zon vaak afgeschermd door veel bewolking. Misschien dat er een buitje tussen zit ook, maar die kans is klein en de regen duurt niet lang.

Het is een overwegend droge dag met minder zonneschijn dan we gewend zijn in de afgelopen dagen. Ondanks dat doet de temperatuur in de stad een gooi naar een zomers niveau van 25 graden. Een zwakke wind vanuit het warme zuiden tot zuidwesten helpt een handje.

In de avond en nacht blijft Zwolle onder een wolkendeken liggen. Het koelt maar langzaam af naar een minimumtemperatuur van ongeveer 18 graden woensdagochtend. Intussen neemt de kans op wat regen langzaam toe.

Woensdagochtend kan uit de grijze wolkenmassa al wat vallen en in de middag wordt het alleen maar natter. Regen in de middag en een deel van de avond staat op de planning. De wind is zwak uit het westen tot noordwesten. Warmte komt daar niet vandaan, het kwik blijft waarschijnlijk iets onder de 20 graden steken. Het is flink koeler.

Hoe het weer donderdag en vrijdag uitpakt is nog onzeker. Mogelijk komt Zwolle in miezerige omstandigheden terecht onder een grijs wolkenpakket. Andere weermodellen zien donderdag een trend richting meer zonneschijn en stijging van de temperatuur.

Foto 1
Station Zwolle - Foto: Ank Pot
Station Zwolle
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)