Het weer: Grijs en van tijd tot tijd regen

Tilligterbeek
Foto: Hans Smit

Woensdag hangt veel grijze bewolking boven Zwolle. Al vroeg in de ochtend is het nat buiten. Ook de rest van de dag valt wat regen uit de wolkenmassa, al zijn er heus wel droge periodes. Tegen de avond wordt de bewolking dunner, vermoedelijk voldoende voor een glimp van de zon. ’s Avonds kan nevel of mist ontstaan.

De wind komt uit zuidelijke richtingen, maar is zo zwak dat er in de stad weinig van te merken is. De temperatuur vertoont onder de bewolking nauwelijks beweging. ’s Morgens is het ongeveer 18 graden, later in de middag ligt het maximum rond 20 graden. Het is duidelijk koeler dan op dinsdag, toen in de stad nog 25 graden werd gemeten.

Voor warmteliefhebbers is er echter goed nieuws. Donderdagochtend bewegen de fronten met bewolking en regen naar het westen weg. Van het oosten uit stroomt warme lucht over Zwolle.

Donderdag en vrijdag schijnt de zon breeduit. De middagtemperatuur stijgt ruim boven de 25 graden uit. Zwolle krijgt een tweetal dagen met zonnig zomerweer in de schoot geworpen. Een matig briesje uit het oosten tot zuidoosten steekt op en voert droge lucht aan.

Op zaterdag en zondag moeten we buienstoringen in de gaten houden. Die komen uit het zuiden tot zuidwesten, maar de timing en precieze koers zijn nog onduidelijk.

Foto 1
Tilligterbeek - Foto: Hans Smit
Tilligterbeek
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)