Derksen en Derksen viert Zwols jubileum met tuinfeest: ‘Trots dat we overeind zijn gebleven tussen alle grote modeketens’

|   Laatste wijziging

Corné en Klazien Derksen in hun modezaak aan de Diezerstraat in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Corné en Klazien Derksen vieren zondagmiddag het twintigjarig bestaan van hun modezaak in de Diezerstraat. In de tuin achter de winkel houdt het ondernemersechtpaar een tuinfeest. Iedereen, jong of oud, klant of geen klant, is van harte welkom om te proosten op het jubileum.

“Twintig jaar is best wel lang,” zegt Klazien Derksen bescheiden. “We zijn van klassieke herenkledingzaak uitgegroeid tot een modezaak die er toe doet.” Door de jaren heen werd de oorspronkelijke zaak groter en een werknemer van het eerste uur stelde voor om het bedrijf Derksen en Derksen te noemen.

Niet veel later prijkte de nieuwe naam op de gevel in de drukke Zwolse winkelstraat. De naastgelegen winkelruimte werd erbij getrokken en nog niet zo heel lang geleden nam het bedrijf haar intrek in een derde winkelruimte aan de overzijde van de straat.

Inmiddels heeft het echtpaar zo’n 45 medewerkers in dienst. “We zijn er vooral trots op dat we als zelfstandige kledingzaak overeind zijn gebleven tussen alle grote modeketens,” zegt Klazien. Het geheim is volgens haar een combinatie van hard werken en goed ondernemerschap.

Wie denkt dat alleen mensen met een goed gevulde portemonnee bij Derksen en Derksen terechtkunnen, heeft het mis. “We zien hier jong en oud uit iedere laag van de bevolking,” vertelt Klazien. Daarom is ze er samen met Corné van overtuigd dat het tuinfeestje gezellig wordt. “Nu eerst nog even de tuin netjes maken voor zondag,” besluit Klazien.

Het jubileumfeestje wordt zondagmiddag 8 september gehouden in de tuin achter Derksen en Derksen aan de Diezerstraat 106-108.

Foto 1
Corné en Klazien Derksen in hun modezaak aan de Diezerstraat in Zwolle. - Foto: Peter Denekamp
Corné en Klazien Derksen in hun modezaak aan de Diezerstraat in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)