Het weer: Eerst droog, vanaf de namiddag regen

Fietsenstalling achter het station.
Foto: Ank Pot

Dinsdag is het lang droog in Zwolle. De zon pakt haar kansen tussen de wolkenvelden. De dag start met 12 graden op de thermometer, ’s middags is circa 19 graden het maximum in de stad. De zuidwestenwind is eerst zwak, toenemend naar matig, kracht 3, in de middag.

Regen komt er dinsdag vanaf het eind van de middag, gevolgd door enkele losse buien in de nacht. De neerslag hoort bij een lagedrukgebied midden op de Noordzee. Het schuift door naar Scandinavië terwijl zich ten zuidwesten van de Britse Eilanden een groter slechtweersysteem aandient.

Woensdag tot en met vrijdag komt dat over Zwolle heen. Op woensdag met dikke bewolking en buiige regen, in de nacht naar donderdag met langdurigere regenval. De zuidwestenwind neemt woensdag toe naar een volle kracht 4 bij een temperatuur rond 15 graden. Dat voelt aan als herfst.

Pas in het weekend zorgt een hogedrukgebied voor stabieler weer met meer zon. Maar dit lijkt een tijdelijke opleving te zijn, want volgende week zet een nieuwe, actieve oceaandepressie waarschijnlijk koers naar onze omgeving.

Foto 1
Fietsenstalling achter het station. - Foto: Ank Pot
Fietsenstalling achter het station.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)