Het weer: Vooral in de middag harde wind en regen

Hanzeland
Foto: Obbe Bakker

Vrijdag is het winderig in Zwolle en het wolkenbeeld boven de stad rommelig. Buien zijn ’s morgens langs de kust actief en een enkele bereikt onze regio mogelijk al. Voor alle kustprovincies en het IJsselmeer is code geel uitgegeven omdat zware windstoten worden verwacht.

Zwolle krijgt een windkracht 4 tot 5 over zich heen vanuit het zuidwesten. Boven open gebied moet met windkracht 6 worden gerekend, een krachtige wind, met vooral in de middag gevaar voor zware windstoten tot circa 75 kilometer per uur, die overlast kunnen veroorzaken.

Vanuit het noordwesten passeert ’s middags een actief front met harde wind, dikke bewolking en kans op stevige regenval uit buien die mogelijk gepaard gaan met onweer. De wind draait dan naar het noordwesten. ’s Avonds worden de buien langzaam minder heftig, in de nacht naar zaterdag klaar het op en zwakt de wind af.

Zaterdag vertoont de zon zich weer, maar kans op buitjes is er de hele dag. Een zwakke tot matige wind uit het westen tot noordwesten voert nogal koele lucht aan. De middagtemperatuur is een magere 13 à 14 graden.

Zondag is het aandeel zonneschijn groot. Het blijft droog bij een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. De temperatuur stijgt ’s middags naar 16 graden. Later op de dag komt bewolking binnen van een nieuwe storing.

Foto 1
Hanzeland - Foto: Obbe Bakker
Hanzeland
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)