Het weer: Zacht en overdag meest droog

Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend, na een nacht met buien, knapt het weer op in Zwolle. De zon heeft te kampen met meer bewolking dan op maandag. Toen liep de temperatuur op naar 20 graden, dinsdagmiddag is 19 graden in de stad het maximum.

Met een matige zuidwestenwind, kracht 3, komt zachte lucht hierheen. In de ochtend is het al gauw 16 milde graden Celsius. Zwolle houdt het tot de avond overwegend droog, er is kans op slechts een enkele bui. ’s Avonds is de buienkans groter.

Het weer wordt bepaald door een lagedrukgebied dat in de nacht van dinsdag op woensdag met het centrum over het zuiden van Engeland naar het noordoosten schuift. Een van de bijbehorende regengebieden trekt dan over Zwolle. De wind komt uit het zuiden.

Woensdag is het overdag meest droog onder een wisselende bewolking. De zon laat zich geregeld zien en in de zuidelijke aanvoer is het ’s middags misschien wel 20 graden. Intussen komt ex-orkaan Kirk in Zuidwest-Frankrijk aan land, daar met veel regen en wind.

Kirk is afgezwakt tot een depressie. Donderdag trekt de depressiekern over Frankrijk via de Ardennen naar Duitsland, op deze route de meeste regen achterlatend. Zwolle houdt het donderdag zeker niet droog met volgens de huidige inzichten een matige tot vrij krachtige wind uit het noordwesten. Daarmee wordt flink koelere lucht aangevoerd, koelte die vrijdag en in het weekend te merken is.

Foto 1
Zwartewaterallee - Foto: Ank Pot
Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)