Het weer: Kans op een bui, vooral in de ochtend

Hobbemastraat
Foto: Bob Koning

Donderdagochtend trekt een koufront over. De ochtendspits in Zwolle verloopt bewolkt met kans op een bui. ’s Middags is het front voorbij, maar ook dan kan nog een los buitje passeren. De zon probeert het tussen de wolken, die de overhand houden.

Weinig schot zit er in de temperatuur. Die is ’s ochtends ongeveer 13 graden en blijft op dat niveau hangen. Zo’n 3 graden kouder is het dan gemiddeld begin oktober. De frisse bries uit het noordwesten maakt het er zeker niet warmer op. De wind is matig en boven open gebied vrij krachtig, kracht 3 tot 5, ’s avonds afnemend.

In de nacht kan uit het noordwesten nog steeds een buitje naar de stad komen. De luchtdruk is aan het stijgen en vrijdag ziet er daardoor vrij zonnig en droog uit. De wind is zwak uit het westen, het is een rustige dag met een koel begin, ongeveer 6 graden op de thermometer. ’s Middags wordt het 14 graden, in de zon tel je daar voor je gevoel gemakkelijk een paar graden bij op.

In de nacht naar zaterdag wordt het koud onder een sterrenhemel met weinig wolken. Zaterdag is het overdag droog met vermoedelijk wel veel bewolking die de zon dwarszit. Een middagtemperatuur rond 13 graden.

Een buienstoring trekt volgens de huidige berekeningen in de nacht van zaterdag op zondag over Zwolle. Zondag is de zon er snel bij, maar er steekt achter de buien een stevige noordwestenwind op. Ook dan stokt het kwik ’s middags bij een koele 13 graden.

Foto 1
Hobbemastraat - Foto: Bob Koning
Hobbemastraat
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)