Detachering Wajongeren krijgt primeur in Zwolle

|   Laatste wijziging

Zwolle – Re-integratie- en jobcoachorganisatie De Overstap start per 3 maart met haar nieuwe dienstverlening om Wajongeren en werkgevers te ondersteunen met de aankomende overheidsbezuinigingen. Het heeft daarmee een primeur in Nederland.

Staatssecretaris de Krom wil bezuinigingen realiseren bij de meest kwetsbare doelgroep; Wajongeren. Eén regeling aan de onderkant van de arbeidsmarkt, dat is het devies van de politiek. Re-integratie- en jobcoachingorganisatie De Overstap uit Zwolle springt hier als eerste in Nederland op in. Op 3 maart a.s. presenteert De Overstap haar aanpak om het voor alle partijen gemakkelijk te maken. Wajongeren kunnen direct bij De Overstap in dienst komen door middel van een detacheringscontract van 1 jaar. Werkgevers worden hierdoor opdrachtgever in plaats van werkgever. De Overstap ontlast hiermee de werkgever van haar administratieve verplichtingen en het juridisch werkgeverschap.

De persoonlijke ondersteuning (jobcoaching) voor de Wajongeren wordt ook door De Overstap verzorgd. Zij hebben al ruim 10 jaar ervaring met laatst genoemde vorm van dienstverlening voor deze bijzondere doelgroep.

Hoe gaat dit in zijn werk? De Overstap heeft haar dienstverlening uitgebreid door een personeelsbemiddelingsbedrijf op te starten. Voor meer gedetailleerdere informatie en onze aanvullende dienstverlening verwijzen wij u naar de website: https://www.overstap.nl/.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Detachering Wajongeren krijgt primeur in Zwolle”

  1. Kwetsbaar?
    Kan best, maar dan is het misschien goed om eens beter te selecteren en de lanterfanters uit te filteren?
    Ik ken 2 mensen met een dergelijke status en beiden vieren al jaren de volmaakte vakantie. Je studeert wat, maakt het niet af en dat blijf je gewoon doen.
    Soms neem je toch ook nog een jaartje helemaal vrij om jezelf te ontdekken en dan zie je wel weer verder.
    Waarom zou je willen werken als je een auto hebt, kan samenwonen, lang leve de lol kan vieren etc? Dat is de praktijk..
    Laat het duidelijk zijn dat deze mensen ooit een probleem hadden, maar daar nu niets meer van te merken is.
    Ik begrijp er dus helemaal niks van..

Reacties zijn gesloten.