De Librije ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet

Foto van auteur

Zwolle – Thérèse Boer van De Librije in Zwolle heeft alle vertrouwen in een zonnige toekomst voor het horecaconcern. Dat schrijft De Telegraaf. Thérèse en Jonnie Boer reageerden afgelopen weekeinde vanuit hun skioord in Oostenrijk met verbijstering op berichten in de media dat banken hen zouden hebben gedwongen tot drastische bezuinigingen en reorganisaties.

"We worden nog altijd volledig gesteund door onze financiers. Komende woensdag praten we weer met de bank over nieuwe plannen", aldus Thérèse Boer. Ze gelooft dat 2011 een topjaar gaat worden. "Vorig jaar zat het flink tegen. Onze boekhouder was ingestort en een adviseur liep weg. Daardoor zijn de financiën minder goed dan normaal in de gaten gehouden." "Nu gaan we meer op de efficiency letten, met hulp van een nieuwe commissaris die we afgelopen najaar aanstelden. Van de komende maanden gaan we een megaknaller maken." Naar aanleiding van de negatieve berichten in de media werden de twee overstelpt met sms’jes van vaste gasten. "Aan onze klandizie zal het niet liggen, want die is nog steeds prima. De uitgavenkant moet meer in balans komen, maar dat gaat zeker lukken." "Vooral de investering in het Librijehotel Het Spinhuis met bijbehorend restaurant was een fikse, waardoor we de eerste jaren veel rente betalen. Dat wisten we van tevoren. Dat bedrijfsgedeelte vergt bovendien veel tijd en aandacht, waardoor andere dingen ons wel eens te veel worden."

Koperen Kees

Mede om die reden praat het ondernemersduo al een half jaar met Sander Dol, eigenaar van Xanders Bazaar in Zwolle, over de verkoop van theaterrestaurant De Koperen Kees en de catering in de foyer van theater De Spiegel in de Overijsselse hoofdstad. "De gesprekken verlopen in een prima sfeer, maar er is nog niets definitief besloten. En het was dan ook zeker geen eis van de bank dat we daar stoppen. Als de onderhandelingen op niets uitdraaien, gaan we daar rustig verder."

Personeel

Thérèse Boer erkent dat enkele personeelsleden verteld is dat er geen plek meer voor hen is bij De Librije. "Maar het betreft hier alleen personeelsleden met een tijdelijk contract. We hebben de betrokkenen al bij aanvang van hun dienstverband verteld dat ze mogelijk weg moeten na afloop van de contractduur." "Er vallen dan ook zeker geen gedwongen ontslagen."

Bron: De Telegraaf.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “De Librije ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet”

 1. Bericht door Maarten, op 28 februari 2011 om 13:23
  dat de gemeente hen nog geen subsidie heeft verstrekt…

  ……nou volgens mij is die subsidie destijds wel op de een of andere manier verstrekt….
  een zekere Mw Witbraad( een later opgestapte PvdA wethouder), schoof 2 ton richting Het Librije hotel….

 2. Ik kan mij wel iets voorstellen bij het protest om een particulier bedrijf 2 ton toe te schuiven als we nu een machinemuseum o.b.v. 29000 euro subsidie moeten gaan sluiten…
  Zie o.a. het artikel in de Swollenaer.

 3. De Librije werd in de Stentor nogal zwart gemaakt. Jonnie is nu ook boos daardoor, en zegt dat de krant de feiten niet goed kent en oude koeien uit de sloot haalt.

 4. @ toedeloe; jij bent de Boertjes liever kwijt dan rijk?

  Dat is volgens mij typisch Nederlands, als je de kop boven het maaiveld uitsteekt zijn er voldoende mensen om hem eraf te kappen.

 5. Ik zou van sommige reageerders wel eens willen weten, wat men zou verwachten, als men (eens) bij de “Librije” of het “Zusje” binnen zou stappen. Daar werken, ook, maar mensen van vlees en bloed.
  Men besteed wat extra’s aan de opleiding van deze mensen en legt de lat op een bepaalde hoogte. Daardoor is men ook nog eens een van de leidende horecabedrijven in Nederland. Gun eens iemand zijn of haar succes. Er gaan jaren overheen voordat men daar is. Stapje voor stapje is dit opgebouwd.
  Een (oud) vakgenoot.

Reacties zijn gesloten.