Zwolle – Sinds donderdagmiddag wordt aan de Kuyerhuislaan / Herfterlaan een vrouw vermist. De jongedame is uit een auto gesprongen. Er werd een Burgernet actie gestart.
Signalement: De vrouw is suicidaal / labiel, ze draagt een zwarte jas, spijkerbroek, witte schoenen. Ze heeft zwart lang haar en draagt een bril. Ze heeft een roze koffertje bij zich met daarin een hond. Mocht u haar zien, bel dan de politie via 0800-0011.
UPDATE: De vrouw is inmiddels aangetroffen, de Burgernetactie is daarmee beëindigd.
Ik krijg net een berichtje via Burgernet dat de vermiste vrouw in goede gezondheid is aangetroffen. Dus dat is mooi.
Ik begrijp alleen niet hoe dat kan dat elke week bijna gebeurt… waar zijn die mensen van al die instanties die dat soort mensen moeten begeleiden en waar gaat dit allemaal heen..
Is echt niet normaal ………….
@br. Alle instanties wijzen naar elkaar en nemen geen verantwoordelijkheid.
Daardoor groeit de frustratie bij hulpbehoevenden en krijg je dit soort situaties.
Geld is op.
Roze koffer met daarin een hond??
Er is toch nog poëzie in de wereld,
En gelukkig is ze weer ’thuis’.
Je kan hulpbehoevenden niet 24 uur lang, zeven dagen in de week in de gaten houden. Kost veel geld en dat moet gaan naar managers, directeuren en Raad van Bestuur.
Tja je kunt moeilijk voorkomen dat iemand uit een auto springt of iets dergelijks.
De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe is het met het hondje. 😉
De bezuinigingen worden nu overal zichtbaar.
Dit is nog maar het begin.
Als in 2016 de regering de geldkraan nog verder dichtdraait gaan we dit soort dingen steeds meer tegen komen.
:'(:'(
Als we de Grieken er maar bij kunnen houden.
:o>:( Over de drastische stijging van hulpbehoevende, radeloze verwarde mensen met psychische problemen
Mensen met psychische problemen op straat gezet
Diverse gemeenten moeten vanwege geldtekort snijden in het aantal plaatsen voor beschermd wonen.
Mensen met ernstige psychische problemen of verslavingen lopen in een aantal gemeenten het risico hun appartement in een instelling voor beschermd wonen te verliezen
De regio waarin zij wonen, heeft onvoldoende geld gekregen van staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) voor de bekostiging van deze zorg.
Bergen op Zoom (een regio van zes gemeenten) zegt eveneens dat het onmogelijk wordt ‘deze zorg voor kwetsbare mensen’ de tweede helft van dit jaar te blijven bieden, als haar financiële gat van 2 miljoen euro, een kwart van het budget, niet snel wordt gedicht. Aantallen te schrappen bedden noemt wethouder Yvonne Kammeijer (D66) niet, maar ‘verwarde en overlast gevende personen kunnen dan niet meer van straat worden gehaald.’ Zwolle, dat met 11,5 miljoen euro waarschijnlijk het grootste gat heeft, heeft wel al contracten gesloten voor het hele jaar, waarmee de zorg voor 2015 is gegarandeerd. ‘Maar dat geld moet er wel komen’, zegt wethouder Nelleke Vedelaar (PvdA).
‘Verkeerd verdeeld’
Vandaag spreekt Van Rijn in de Tweede Kamer over de zorghervorming. Per 1 januari hebben de 393 gemeenten veel nieuwe zorgtaken gekregen, waaronder het beschermd wonen, voorheen betaald door het Rijk uit de AWBZ. De 43 centrale gemeenten die deze taak uitvoeren voor zichzelf en de omliggende regio, hebben hiervoor in totaal 1,4 miljard euro gekregen, evenveel geld als daaraan in 2013 is besteed. Maar ongeveer de helft van deze uitvoerende gemeenten zegt nu dat het geleverde budget niet toereikend is. Gezamenlijk komen zij zeker 70 miljoen euro tekort, aldus de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
Al eerder waren er twijfels
Vorig jaar uitten sommige gemeenten al hun twijfels over de berekende budgetten. Staatssecretaris Van Rijn onderzoekt nu of het geld niet goed is verdeeld, of dat er sprake is van een structureel tekort. Als blijkt dat sommige gemeenten te veel hebben
Onrust in gemeenten
Dordrecht is de eerste gemeente die zegt wegens geldgebrek vanaf 1 juli 140 van de 450 plaatsen beschermd wonen in haar regio (twaalf gemeenten) te moeten schrappen. Onder de bewoners van deze woonvoorzieningen is hierover grote onrust ontstaan.
‘Er kan niet zomaar geld worden afgenomen van gemeenten die voor het toegekende bedrag al zorg hebben ingekocht’, zegt een woordvoerder van de VNG.
Het Rijk heeft een fout gemaakt bij de berekening en moet dit probleem zelf oplossen door bij te passen’ Daarbij zegt de de Dordtse wethouder Karin Lambrechts:
Het Rijk heeft een fout gemaakt bij de berekening en moet dit probleem zelf oplossen door bij te passen’
Zij spreekt ook namens Zwolle, Eindhoven en Bergen op Zoom.
‘Dit kan de staatssecretaris niet op andere gemeenten schuiven. Het duurt allemaal te lang, het probleem is acuut.’
Geen garanties
Natuurlijk willen gemeenten geen kwetsbare, hulpbehoevende mensen op straat zetten, beklemtoont Lambrechts. ‘Maar met een tekort van ruim 4 miljoen euro dit jaar op beschermd wonen, kan ik deze zorg niet voor iedereen in mijn regio garanderen.’
Staatssecretaris Van Rijn zegt dat ook gemeenten met een financieel tekort verplicht zijn deze zorg te blijven bieden. Er is namelijk afgesproken dat alle bewoners van instellingen beschermd wonen na 1 januari vijf jaar recht op opvang houden.
Volgens de VNG hebben de gemeenten bij de uitvoering van de nieuwe zorgtaken per 1 januari veel last van onjuist aangeleverde gegevens.
Wat betreft beschermd wonen blijkt niemand te weten hoeveel cliënten er bij welke zorgorganisaties wonen. Sommige gemeenten kwamen erachter dat de zorgautoriteiten meerdere instellingen binnen hun grenzen waren vergeten mee te tellen.
Maar volgens de woordvoerder van staatssecretaris Van Rijn is er zeker geen sprake van een chaos. ‘De verdeling is gedaan op basis van de situatie van 2013. Allicht zal er her en der iets veranderd zijn sindsdien.’
Zie ook Krant van het Volk
Psychische ziekten worden nog steeds niet als volwaardige ziekte gezien en gelijk behandeld als mensen met een lichamelijke aandoening.
Helaas mogen mensen die zich te vol (vr)eten en drinken wel allerlei dure operaties ondergaan zonder dat ze daar al te veel aan hoeven bij te dragen. Terwijl dit voor een groot deel iets is waar mensen zelf met o.a. verandering in hun leefstijl / eetpatroon / beweegpatroon wat aan kunnen doen.
Iemand die zich psychisch laat behandelen wordt met een lange wachttijd en flinke eigen bijdrage opgezadeld en krijgt niet alle medicijnen vergoedt.
Het is krom gesteld in de wereld van de gezondheidszorg. 2-deling/discriminatie vieren hoogtij en er is niemand die er wat aan doet. Zolang de VVD aan de touwtjes blijft trekken wordt de gezondheidszorg alleen maar een instituut dat bereikbaar is voor mensen met geld.
En het wordt op korte termijn nog veel erger met dit gewetenloze kabinet.
Als men wil bezuinigen zullen de overheadkosten en de talrijke managementlagen aangepakt moeten worden i.p.v. de hulpbehoevenden.
Gister werd de verantwoordelijke minister bij (dat dan weer wel) Powned, met Ruktor die enkel voortdurend probeerde de PvdA zwart te maken, gepresenteerd als opvolger van Weglachende Mark. Natuurlijk is de opvolger binnen de VVD “Onze Halbe”…..NOG GEWETENLOZER.
En PvdA-staatssecretaris Van Rijn? Blijf (zal wel aan mijn politieke voorkeur liggen) enorm veel vertrouwen houden in deze bekwaam bestuurder/manager die opgezadeld zit met kabinetsbeleid overeengekomen tussen VVD en PvdA.
Weet dat er veel critici zijn tegen dit verstandshuwelijk….Van mij mag het vaak ook socialer.
Maar wat was destijds het alternatief? Het blijft makkelijk schreeuwen als oppositie.
Hoe ging het ook alweer met die beste stuurlui die aan wal stonden?
Helaas is het meest logische/beste alternatief dd 1 mei 2015……..
EEN NOG RECHTSER KABINET 😮