Beste ondernemer van Windesheim verkozen

Door Redactie

Zwolle – XOXO Dance Company onderscheidt zich van andere Zwolse dansscholen door het exclusieve karakter. Aanmelders zijn ervaren dansers en doen auditie om toegelaten te worden. Docenten geven hier les om hun passie voor urban dance over te brengen op talentvolle dansers.

xo_-sor_e.jpg

Het niveau van de docenten is hoog. ‘ Het doel is om met talentvolle Zwolse dansers eigen producties te maken en de wereld over de reizen’, antwoordt Xoë op de vraag hoe zij de toekomst ziet. De jury was enthousiast over de passie van de derdejaarsstudent HBO-Rechten en de potentie van haar dansschool. Op donderdagmiddag 19 oktober traden zes finalisten aan in het auditorium van Windesheim om hun onderneming te pitchen voor een vakjury uit het regionale bedrijfsleven. Deze vakjury beoordeelde het businessplan én het verhaal van de prille ondernemer(s). Naast een winnaar werd er ook voor de eerste keer een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs werd gewonnen door Eduard Poot, met zijn bedrijf Poot begeleiding. Een nieuw concept voor groenvoorziening in Hattem waarbij maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Deze studentondernemer haalde weliswaar niet de finale, maar werd door de jury bestempeld als ‘high potential’.

De contest ‘Beste studentondernemer van Windesheim 2017 ‘ van het Centre for Entrepreneurship van de hogeschool, past binnen het streven om de werkgelegenheid en innovatieve kracht van de regio Zwolle te versterken. Windesheim wil hieraan bijdragen door het creëren van een dynamisch ondernemersklimaat waarin studenten zich kunnen ontwikkelen tot ondernemende wereldburgers die creatief, vindingrijk en innovatief zijn. Daarom participeert Windesheim in regionale samenwerkingsverbanden zoals de Economic Board Regio Zwolle: een platform waarin ondernemers, onderwijsinstellingen en regionale overheden samenwerken om de regionale economie te stimuleren.

De verkiezing van beste studentondernemer van Windesheim werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De organisatie was in handen van Startpunt, het bureau van Windesheim dat studentondernemers stimuleert en adviseert bij het starten of runnen van een eigen bedrijf. Steeds meer studenten starten een onderneming tijdens hun studie: bij Windesheim zo’n 7% van alle 22.000 studenten. Van de bijna 8.000 studenten die in september gestart zijn met hun opleiding, hebben 200 al een eigen bedrijf. Nog eens 1.000 van hen geven aan dat zij van plan zijn om tijdens hun studie al met een eigen bedrijf te starten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)