Herinrichting van Luttekestraat gestart

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Wethouder René de Heer heeft maandag de eerste klinkers uit de Luttekestraat in een elektrische vrachtwagen geladen. De komende maanden zullen er nog erg veel volgen. De gehele Luttekestraat gaat vanaf vandaag tot in het voorjaar van 2022 flink op de schop.

De opknapbeurt van de Luttekestraat is onderdeel van de herinrichting van het Museumkwartier. Het Museumkwartier bestaat uit de Luttekestraat, Papenstraat , Blijmarkt en het Grote Kerkplein. Ondernemers in dit gebied hebben de stichting Museumkwartier opgericht. De ondernemersclub wil dit stukje binnenstad een duidelijker profiel geven en de vindbaarheid in de media vergroten.

Door de herinrichting van het Museumkwartier hoopt men dat er meer bezoekers komen en dat ze langer blijven. Eerder werden de Blijmarkt en Papendwarsstraat al voorzien van nieuwe bestrating en geveltuintjes. Ook kwam er meer ruimte om fietsen te stallen en te wandelen.

De werkzaamheden in de Luttekestraat worden voor een groot deel uitgevoerd met elektrisch materieel. Hierdoor ontstaat er 25 procent minder lawaai en stoot aannemer Van Gelder een kwart minder CO2 uit tijdens de klus.

Foto's 2
Herinrichting van Luttekestraat gestart - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Herinrichting van Luttekestraat gestart - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Herinrichting van Luttekestraat gestart”

  1. Ssssssssssst straks gaan de bewoners nog beseffen dat ze veel en veel te veel betaald hebben voor een verrot krot van een woning. Loden leidingen, energielabel G etc etc en nu ook nog verrotte riolering.

Reacties zijn gesloten.