Het weer: Wolken, blauwe lucht en een beetje wind

Foto van auteur

Hasselterweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend is het nevelig of mistig in de regio Zwolle. Het zicht knapt op, geholpen door een briesje dat in de loop van de ochtend opsteekt uit westelijke richtingen. Te zien boven de stad zijn wolken, blauwe lucht en de zon.

‘s Morgens vroeg is het met ongeveer 6 graden novemberfris. Op de fiets kun je maar beter handschoenen aan hebben. Het kwik stijgt daarna naar ongeveer 12 graden. De zon krijgt ruimte tussen de wolken; kurkdroog weer kan vrijdag echter niet worden gegarandeerd. Als er wat valt blijft het bij wat gespetter. De grootste kans daarop in de middag. De westenwind is dan zwak tot matig, kracht 2 tot 3.

In de avond en nacht neemt de bewolking toe. Het is een front dat nadert vanuit het noordwesten. Het lijkt niet erg actief. Maar kans op regen is er in de nacht naar zaterdag wel.

Zaterdag overdag blijft die kans bestaan. We zitten onder een grijs wolkenpakket dat door een lagedrukgebied boven IJsland onze kant op wordt gestuwd. Bijbehorende storingen storten in IJsland en Noorwegen een pak sneeuw en in Denemarken een bak regen. Wij krijgen daar een staartje regen van mee. In de middag en in de nacht is de kans op nattigheid het grootst. De temperatuur stokt zaterdag onder de wolken bij 11 graden en er staat een forse zuidwestenwind.

Zondag blaast de herfstwind vanuit het westen tot noordwesten door Zwolle. De bewolking is minder dik en uitgestrekt, wat vaker zonneschijn oplevert. Er lijkt vooral in de middag kans op een bui. Meer details over het weekendweer in het volgende weerbericht, hier op Weblog Zwolle.