Extra locatie voor boosterprik aan de Meeuwenlaan in Zwolle

Foto van auteur

Foto: GGD IJsselland

Zwolle – Deze week ontvangen de eerste mensen van 80 jaar en ouder een uitnodiging van het RIVM om een afspraak te maken voor een extra coronavaccinatie. Een afspraak maken kan per 19 november.

Om zo veel mogelijk mensen deze ‘boosterprik’ te kunnen geven, opent GGD IJsselland een extra vaccinatielocatie in Hardenberg en een grotere vaccinatielocatie in Zwolle. De boosterprik, die bedoeld is voor extra bescherming tegen ziekenhuisopname door het coronavirus, wordt op de vaste priklocaties gezet. In het geval van GGD IJsselland is dit in Zwolle, Deventer, en per 25 november ook in Hardenberg.

“We hebben gekeken hoe we alle mobiele 60-plussers in onze regio de mogelijkheid kunnen bieden om binnen dertig minuten op een vaccinatielocatie te zijn,” vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland. “Daarom kiezen we ervoor om opnieuw te gaan vaccineren in de Evenementenhal Hardenberg en openen we een grotere locatie in Zwolle, in het oude kantoorgebouw van Wehkamp.” Het inplannen van een boosterprik kan alleen na ontvangst van een uitnodigingsbrief.

Vanaf 19 november worden boosterprikken ingepland aan de Paxtonstraat in Zwolle. In Deventer in het Runshopping Centre, op woonboulevard De Snipperling. Per 25 en 29 november zijn respectievelijk de priklocaties in Evenementenhal Hardenberg en aan de Meeuwenlaan in Zwolle operationeel. Thuiswonende en mobiele ouderen en zorgmedewerkers wordt gevraagd om zelf naar een GGD-locatie te komen. Ouderen in een verzorgingstehuis en mensen van 18 jaar en ouder in een zorginstelling kunnen op hun zorglocatie worden geprikt. Een afspraak maken voor een extra vaccinatie is alleen mogelijk na ontvangst van een uitnodigingsbrief.

Alle mensen van 60 jaar en ouder kunnen een boostervaccinatie krijgen. Ook mensen van 18 jaar en ouder die in een zorginstelling wonen en medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten, krijgen een extra prik aangeboden. Nadat deze groepen aan de beurt zijn geweest, kan iedereen die dat wil een boostervaccinatie krijgen.

Met de boostervaccinatie wil men extra ziekenhuisopnames en ziekteverzuim onder medewerkers in de zorg door corona tegengaan. En de zorg zo toegankelijk mogelijk houden voor iedereen. De bescherming van de vaccins neemt na verloop van tijd licht af. Daarnaast hebben ouderen na de basisserie van een of twee vaccinaties een iets minder hoge bescherming dan andere leeftijdsgroepen. Een boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden en draagt bij aan een blijvend hoge bescherming. Iedereen wordt geprikt met een mRNA-vaccin: BioNTech/Pfizer of Moderna. Er is hierbij geen keuze welk vaccin wordt gebruikt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Extra locatie voor boosterprik aan de Meeuwenlaan in Zwolle”

  1. Ik heb afgelopen zaterdag een boosterprik gehad. Ik heb geen registratiekaart coronavaccinatie ontvangen.
    Dat wist ik ook niet toen mijn vrouw zij dat zij er wel een heeft ontvangen. Graag reactie.
    mvrgr. Henk van Rooijen

  2. Nog steeds geen GGD brief ontvangen, online aanmelden gaat niet, daar heb je een dure mobile telefoon voor nodig met een “ep”, bijna kersten nog steeds geen prikje gehad. Bellen met 0800 7070 gaat niet, overbelast.. Wat een zootje..

Reacties zijn gesloten.