Tsjechische proefspeler voor FC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De selectie van FC Zwolle krijgt tijdens het trainingskamp in Portugal gezelschap van Jozef Horava (21). De Tsjechische middenvelder krijgt bij de Jupiler League-club de kans een contract in de wacht te slepen.

Horava, die uitkomt voor Sigma Olomouc, is een Tsjechisch jeugdinternational. Trainer Jan Everse heeft hoge verwachtingen van de testspeler. “Zijn cv is veelbelovend, maar ik wil hem zelf aan het werk zien”, zegt Everse in gesprek met VI. Overigens is de club nog op zoek naar een spits. Eerder dit seizoen liet Everse vijf spelers vertrekken.

Chiel-Jan Schultink, Kees Pluijm, Jasper Voorintholt, Thiago Grizolli en Esteban Giglio verlieten FC Zwolle. Daardoor zit de trainer nu krap in zijn aanvallende opties.

Voetbalprimeur

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Tsjechische proefspeler voor FC Zwolle”

  1. raar om steeds spelers op proef e laten komen. MEt goede scoutign en contacten weet je hoe goed iemand presteert in echte wedstrijden ipv trainingen. Bovendien alleen spelers die door hun club geloosd moeten wordne, mogen elders op proef

  2. FC Zwolle heeft Josef Horava geen contract aangeboden. De 21-jarige Tsjech is teruggekeerd naar zijn club Sigma Olomouc.

    Blessureleed is één van de redenen voor het afwijzen van de Tsjech, meldt De Stentor. Voor Sigma Olomouc kwam Horava dit seizoen pas twee wedstrijden in actie.

    De middenvelder was met FC Zwolle mee op trainingskamp in Portugal. Vrijdag speelde hij mee in het duel met Berkum (2-0 winst), maar daarin kon hij niet imponeren.

    Voor FC Zwolle begint de tweede seizoenshelft aanstaande zondag. Het team van Jan Everse gaat op bezoek bij aartsrivaal Go Ahead Eagles in Deventer.

    goal.com

Reacties zijn gesloten.