Johan Plat nieuwe assistent-trainer PEC Zwolle

Foto van auteur

Stadion PEC Zwolle
Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – PEC Zwolle heeft Johan Plat toegevoegd aan de technische staf. De 34-jarige trainer en oud-speler van de club komt over van FC Volendam, waar hij de leiding had over Jong FC Volendam. Plat tekent in Zwolle een contract voor anderhalf jaar met optie voor nog een seizoen.

Plat maakte als profvoetballer, na een aantal seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax te hebben gespeeld, in 2007 zijn debuut in het betaald voetbal voor FC Volendam. Daarna kwam Plat een seizoen uit voor FCZwolle, waarvoor hij 24 wedstrijden speelde en twee goals maakte. Verder speelde de voormalig aanvaller voor FC Dordrecht, FC Oss en Telstar voordat de overstap naar het Duitse Hansa Rostock werd gemaakt. Zijn loopbaan als voetballer eindigde hij, na nog even voor Roda JC te hebben gespeeld eerder dan gewenst bij Katwijk vanwege blessureleed.

Vervolgens koos Plat voor het trainersvak en was hij tussen 2016 en 2018 assistent van de Katwijkse formatie van Dick Schreuder. Na het vertrek van Schreuder naar de Verenigde Staten stond Plat als interim-trainer tijdelijk voor de groep. Sinds het seizoen 2019-2020 was Plat hoofdtrainer van Jong FC Volendam. Nu volgt dus een terugkeer bij PEC Zwolle én een hereniging met Schreuder.

Johan Plat: ,,Ik ben heel blij met de kans om bij PEC Zwolle aan de slag te gaan. De afgelopen jaren heb ik na mijn voetbalcarrière bewust gekozen om het trainersvak in te gaan. Hier heb ik veel mogen leren van andere trainers, waaronder van Dick. Bij Katwijk, RKAV Volendam en FC Volendam heb ik mezelf door kunnen ontwikkelen. Nu krijg ik demogelijkheid om in een andere omgeving mijzelf en de club beter te maken. PEC Zwolle heeft een duidelijke visie op voetbal en heeft net als FC Volendam de eigen jeugdopleiding hoog in het vaandel staan. Dat past goed bij mij, ik wil een brug zijn tussen het eerste elftal en de jeugd en daarnaast wil ik spelers ook individueel beter maken. Met mijn nieuwe collega’s zal ik er dit seizoen alles aan doen om de club te behouden voor de Eredivisie.”

Technisch manager Mike Willems: ,,Johan is een getalenteerde trainer met een enorme drive en ambitie. Dat hoor je zowel bij Katwijk als Volendam. Met de komst van Johan heeft Dick nu de beschikking over een staf die complementair is aan elkaar qua karakters en met ieder hun eigen expertise. Ik wens Johan heel veel succes bij de club.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Johan Plat nieuwe assistent-trainer PEC Zwolle”

  1. Nu komt alles goed en haken de blauw witten aan bij de top 8 zoals de toenmalige directeur riep op een trainingskamp in Spanje een aantal jaren geleden. Vanaf die dat moment is het natuurlijk structureel bergafwaarts gegaan.

Reacties zijn gesloten.