Kerstconcert Meander College tweemaal uitverkocht

Foto: Carry Premsela

Zwolle – Het traditionele Meander Kerstconcert is drie weken van tevoren uitverkocht. Het schoolkoor is er samen met het jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in geslaagd om binnen de huidige maatregeleneen een mooi kerstconcert voor te bereiden.

Uiteraard is het doorgaan op dit moment weer ongewis, maar de 160 jongeren hopen dat ze de kerstmuziek toch mogen laten horen. Vorig schooljaar was in een eerder stadium duidelijk dat het tweejaarlijkse concert niet door kon gaan. Er is toen gekozen voor een lockdown-video van een van de kerstliederen die op kerstavond in première ging.

Dat dit schooljaar beide avonden al zo ver voor de concerten uitverkocht zijn, is volgens dirigent Albert Dam een teken aan de wand: “Blijkbaar hebben de mensen enorm de behoefte aan het samen vieren van kerst met goede muziek.”

Schoolkoor Meander Vocaal bestaat uit leerlingen die het examenvak muziek volgen en staat onder leiding van beide muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen. Op het programma staan de traditioneel Engelse koorwerken van Rutter en Willcocks, maar ook nieuwe werken van Philip Stopford en Dan Forrest.

Foto's 5
Meander Vocaal Sopranen & Alten 2020 - Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Sopranen & Alten 2020
Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Tenoren 2020 - Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Tenoren 2020
Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Sopranen 2020 - Foto: Carry Premsela
Meander Vocaal Sopranen 2020
Foto: Carry Premsela
Kerstconcert Meander College tweemaal uitverkocht - Foto: Carry Premsela
Foto: Carry Premsela
Kerstconcert Meander College tweemaal uitverkocht - Foto: Carry Premsela
Foto: Carry Premsela

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)