Gemeente zoekt nieuwe deelnemers voor Zwols Burgerpanel

Foto van auteur

Binnenstad Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Zwolle – Begin 2022 krijgen 35.000 inwoners van Zwolle weer de gelegenheid om mee te doen aan het Buurt-voor-Buurt (BvB) Onderzoek. De vragenlijst wordt ook voorgelegd aan het Burgerpanel.

Voor dit panel is de gemeente nog op zoek naar nieuwe leden. Zij krijgen ongeveer drie keer per jaar een uitnodiging voor een onderzoek over een Zwols onderwerp. Iedereen die zich nu aanmeldt, kan in januari meteen al meedoen met het Buurt-voor-Buurt Onderzoek 2022.

In aanloop naar het Buurt-voor-Buurt Onderzoek 2022 staat het college van B en W stil bij het realiseren van de wijkopgaven uit het BvB Onderzoek 2020. Dat doet zij met het digitale beeldverhaal ‘Van getallen naar (ver)gezichten’. Wethouder wijkgericht werken Michiel van Willigen: “Het is belangrijk dat we inzicht geven in wat wij met de resultaten uit dit onderzoek doen. En dat we dit samen met onze wijkpartners en inwoners doen.”

Van Willigen: “De resultaten uit het BvB Onderzoek bespreken we met wijkbewoners en wijkpartners. Herkennen zij de uitkomsten, en wat kunnen we daar dan mee doen? Daaruit formuleren we wijkopgaven: actiepunten om dat wat goed gaat zo te houden en verbeterpunten om mee aan de slag te gaan. We toetsen steeds of we op koers zijn met de wijkopgaven of moeten bijsturen. En natuurlijk of we onze inspanningen terugzien in het volgende BvB Onderzoek.”

In het beeldverhaal ‘Van getallen naar (ver)gezichten’ zijn de wijkopgaven onderverdeeld in de thema’s participatie, jong en oud(er), leefbaarheid, veiligheid en klimaat en per stadsdeel beschreven. Van Willigen: “Elke wijk, buurt of straat heeft een eigen karakter. We geven daarom elke opgave of plan een eigen kleur door het gebied en hun inwoners centraal te stellen. Zo krijgt elke wijk wat die wijk nodig heeft.”

De informatie uit het BvB Onderzoek komt samen met cijfers over de stad en vervolgens gesprekken met bewoners en organisaties. Van Willigen: “De gedachte meten is weten zijn we steeds meer gaan combineren met het meten door een goed gesprek. En dat doen we niet alleen op een traditionele manier in buurtcentra, maar ook met een bustoer door buurten of het maken van een wijkschilderij.”

Het digitale document ‘Van getallen naar (ver)gezichten’, waarin het college van B&W laat zien hoe zij vervolg heeft gegeven aan het BvB Onderzoek 2020, is hier te vinden.

Aanmelden voor het burgerpanel of het BvB Onderzoek kan op www.zwolle.nl/burgerpanel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gemeente zoekt nieuwe deelnemers voor Zwols Burgerpanel”

Reacties zijn gesloten.