Berkum werkt zich in de nesten bij DETO

Foto van auteur

Foto: Rainer Fröhlich

Zwolle – Berkum heeft bij DETO Twenterand met 4-2 verloren in een wedstrijd waarin de Zwollenaren heel wat kansen creëerden, maar zichzelf door aanvallende onmacht en defensieve fouten flink in de nesten werkten.

Pas in de slotfase redde Berkum de eer via twee strafschoppen, maar dat was slechts een heel schrale troost. “Dit is heel zuur. We hebben verdedigend steken laten vallen maar wat hebben we een kansen gehad. In de tweede helft kwam DETO er nauwelijks nog door,” stelde een zwaar teleurgestelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast.

Ondanks een door blessures nog weer verder uitgedunde selectie vloog Berkum uit de startblokken en de bezoekers waren na een minuut al griezelig dichtbij de openingstreffer. Na een corner stuitte de inzet van Hermen Dam echter via de lat van het DETO-doel het veld weer in en direct daarna ging het aan de andere kant mis voor de Zwollenaren. Na een uitval over links kwam de bal voor het Berkum-doel bij Ferdi ter Avest, die uit de eerste kans van de thuisclub direct de 1-0 binnen schoot. DETO deed daar slechts drie minuten later een schepje bovenop toen Karlo Borghuis net buiten het Zwolse strafschopgebied een vrije trap mocht nemen, die via Kai Wesselink in het Berkum-doel verdween: 2-0.

Berkum rechtte de rug en creëerde de nodige kansen, maar Julian de Ruiter struikelde in riante schietpositie en even later greep DETO-keeper Roberto Stopel goed in toen De Ruiter alleen op zijn doel afging. Stopel keerde daarna nog een hard schot van Chris van der Meulen, waarmee de Vriezenveense doelman zijn ploeg in die fase op de been hield. De gifbeker voor Berkum was nog lang niet leeg, want vlak voor rust kon Coplan Soumaoro uit een corner ook nog de 3-0 binnen knallen.

Na de hervatting wist Berkum bij kansen voor Marc van der Meulen en De Ruiter de trekker wéér niet over te halen en opnieuw sloeg de thuisclub daarna toe. Na matig verdedigen kreeg Tim Pothast genoeg vrijheid om hard uit te halen voor een geflatteerde maar voor de bezoekers niet minder pijnlijke tussenstand van 4-0. Pas in de slotfase deed Berkum wat terug, al was daar wat hulp bij nodig. Krap een kwartier voor het slot werd Chris van der Meulen in het strafschopgebied gevloerd en broer Marc had geen moeite om de penalty langs keeper Stopel te knallen: 4-1. Nadat de DETO-doelman een vrije trap van Marc van der Meulen en een afstandsschot van Lars van Gerner onschadelijk maakte moest Stopel in blessuretijd toch nog een treffer toestaan. De ingevallen Berkum-spits Asse Visscher vloog er vandoor maar werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald en weer leverde dat een penalty op. Marc van der Meulen schoot ook nu raak, maar de 4-2 eindstand leverde Berkum, gezien de karrenvracht aan gemiste kansen, toch een flinke kater op.

Foto's 4
Berkum werkt zich in de nesten bij DETO - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum werkt zich in de nesten bij DETO - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum werkt zich in de nesten bij DETO - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich
Berkum werkt zich in de nesten bij DETO - Foto: Rainer Fröhlich
Foto: Rainer Fröhlich

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Berkum werkt zich in de nesten bij DETO”

 1. Rainer mag wel komen kijken onder t mom van fotograaf. Deze man verdiend een medaille voor alles wat hij belangeloos doet voor de VVB.

 2. Alweer niet gewonnen wat is er aan de hand met de kale kakclub van Zwolle?
  Ze kunnen het ook niet onder de noemer corona gooien want die was drie weken geleden al uitgebroken naar het zielige oktoberfest waar geen hol aan was.

 3. Thuis nog altijd ongeslagen, maar punten in een uitwedstrijd pakken is nog lastig voor de jonge honden van Arno. Ach zo werkt dat bij de zelf opgeleide talenten. Gisteren weer 7 in totaal. That’s all (in the game).

 4. Hallo heeft er iemand mijn boek gameover al gelezen? Ik scoor regelmatig, maar niet met boekverkoper.
  Ik kom jaren niet meer in de vegtlust, een karafje wijn is goedkoper bij Johnny boer dan een pulle bier aan de toog van vvb

 5. 750 man?Die zullen er wel in de kerk zitten in Bij Berkum komt 4 man en 1 doorgesnoven idioot met een sjaal om de kop en de pols.

 6. De trainer van Be Quick’28 pakt aan het eind van het seizoen ook al zijn biezen (eigenlijk nu al natuurlijk) en de hoofdtrainer van SVI kan verlenging ook wel op zijn buik schrijven. En HTC? Hahaha ik wist niet eens dat ze daar een trainer hadden maar ik zie die rooie Eddie Klungel met zijn Go Ahead Eagles tassie wel heel erg vaak op de foto s de laatste tijd. Dus ….

 7. wat is er toch loos in berkum? de koopclub van zwolle moet maar weer met de buidel gaan rammelen want het vlaggeschip maakt water en slagzij, nog even zo doorgaan met de zo bejubelde hoekstra aan het roer en ze zinken

 8. Minachting ten top als Berkum eens verliest, en het zijn ook altijd dezelfde kneuzen die hiervan genieten.
  In mijn ogen geen echte voetballiefhebbers!!!!
  Of jaloezie speelt nog steeds een rol, omdat wij nog steeds in de hoofdklasse voetballen.
  Als jullie nu eens echt willen zeiken, kijk dan eens richting Ceintuurbaan, daar voetbalt de schande van onze trotse hoofdstad.
  Jongens die allemaal in dikke auto’s rijden, maar niks presteren.
  Het zou jullie sieren om hier eens iets van te vinden!!
  Verspil geen moeite om vv Berkum neer te halen, we blijven nog jaren in de HOOFDKLASSE voetballen.

 9. Wat maak je je druk over het vlaggenschip van de koopvereniging.Jeugd die het niveau niet aankan,spelers met dikke salarissen maar er geen donder voor doen.En dat voor het handje vol toeschouwers wat iedere week komt kijken?Kijk is naar Be quik paar treetjes lager jeugd die zich moeiteloos aanpast.Die komen er wel weer en dan kan Berkum de bek weer afvegen.Nog even en het vlaggeschip is definitief gezonken naar de bodem van de Berkummerkolk dat dan wel weer.

 10. Wat een armoede bij Berkum onderaan in de ranglijst en jeugd die het niveau niet aankan.
  Helaas gaat de koopclub denk ik een treetje lager spelen.En dan net te denken dat ze hebben verlengd met de trainer..Dat gaat geld kosten ach geld zat bij de kale kakvereniging.

 11. Het is nu echt hommeles bij WVF want de degradatietopper Enter Vooruit – WVF is nu al uitgesteld. Veel spelers willen eigenlijk niet meer spelen onder de huidige trainer. Wordt binnenkort vervolgd,

 12. Ik mis ook het wedstrijdverslag van alweer een verloren wedstrijd van WVF. De paniek en chaos is enorm. Alleen een competitiestop door de KNVB kan degradatie en een complete afgang van de leukste club van Zwolle (voor de tegenstander dan) voorkomen.

 13. Deze week is de beste week van de WVF selectie van dit seizoen. Er hoefde nl niet getraind te worden olv de uitgekotste trainer en er wordt eindelijk een keer niet verloren. De wedstrijd is afgelast. Koester dit!

Reacties zijn gesloten.