PEC Zwolle laat zege liggen

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond zichzelf een slechte dienst bewezen. In een matige wedstrijd van beide kanten kreeg het zelf vlak voor rust en een kwartier na de thee de beste kansen om te scoren.

Een gemiste strafschop van Daishawn Redan zorgde er mede voor dat PEC Zwolle niet drie, maar slechts één punt overhield aan het treffen met RKC Waalwijk: 0-0. PEC Zwolle, met Siemen Voet en Eliano Reijnders in de basis, begon sterk aan de eerste helft begon en pinde RKC Waalwijk vast op eigen helft, zonder overigens tot kansen te komen.

Na een kwartier spelen viel er een domper te noteren. Kenneth Paal moest zich geblesseerd laten vervangen. In die fase speelde PEC Zwolle een korte periode met tien man en wist RKC het heft wat meer in handen te nemen. Luka Adzic completeerde niet veel later het elftal weer. Toen viel ook de eerste kans te noteren. Yuta Nakayama zag een schot geblokt worden, waarna Mustafa Saymak met een volley over schoot. Aan de andere kant had Jens Odgaard met een venijnig schot in de korte hoek Kostas Lamprou aan het werk gezet. In het restant van de eerste helft gebeurde weinig verheffends, maar had PEC Zwolle in de voorlaatste minuut op voorsprong moeten komen. Luka Adzic kreeg vrij baan naar Etienne Vaessen, maar stuitte op de doelman. De rebound, een kopbal, kwam onfortuinlijk genoeg tegen de paal aan.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg PEC Zwolle de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Een afgemeten dieptepass van Siemen Voet bereikte Eliano Reijnders. Diens aanname was uitmuntend waarna de aanvaller door Ahmed Touba tegen de vlakte werd gelopen. De strafschop die volgde was echter niet aan Daishawn Redan besteed. De aanvaller joeg de bal hard over het doel van RKC. Het bleek een hele dure misser, want tot scoren kwam PEC Zwolle in het laatste helft niet meer. RKC Waalwijk maakte al helemaal geen aanspraak op een doelpunt en daarom draaide het duel uit in een 0-0 gelijkspel.

Volgende week vrijdag, 3 december, gaat PEC Zwolle op bezoek bij FC Groningen. Aftrap: 20.00 uur.

Foto's 10
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen
PEC Zwolle laat zege liggen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “PEC Zwolle laat zege liggen”

 1. Lekker potje hoor….. het is toch triest dat je als Hoofdstad club weer voor de dag komt met zo’n wanvertoning.
  Pak die jongens eerst maar eens die dikke auto af, misschien dat het belletje dan gaat rinkelen,
  We stevenen nu met rasse schreden richting KKD, ik zal je zeggen… ik ga niet mee!!!en ik denk velen zullen daar net zo over denken.
  Met dit voetbal gaan ze het ook “daar in de KKD” niet redden!!!
  Shame on You PEC!!!!
  Weten de spelers trouwens wel wat PEC betekend???

 2. Het was een spektakel van de bovenste plank. Duidelijk positiespel, dwingend en verzorgd voetbal. De klasse droop er van af. Hulde aan Schreuder en Willems.

Reacties zijn gesloten.