Dit zijn de kandidaten van GroenLinks Zwolle voor de gemeenteraadsverkiezingen

Foto van auteur

Zwolle -Met een mix van ervaring en nieuw talent is GroenLinks Zwolle blij met de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. “Het is super om met zo’n mooie, diverse lijst de verkiezingen in te gaan”, aldus voorzitter Vincent Wever

In september kozen de leden Anja Roelfs al tot lijsttrekker. Patrick Pelman, nu fractievoorzitter, staat op nummer 2. De top-3 wordt compleet gemaakt door docent Marloes Visser uit Stadshagen. De leden kozen de lijst digitaal na een online vergadering van afgelopen week.
Lees hieronder de complete top-15:

 1. Anja Roelfs is de lijsttrekker, Waar de partij heel blij mee is. “Anja is een bevlogen politicus die goed kan luisteren, maar ook helder onze idealen en ideeën naar voren kan brengen. Anja woont in de Veerallee en is onderwijsadviseur.”
 2. Patrick Pelman is nu de fractievoorzitter in de gemeenteraad. Hij is strategisch, verbindend en een echte teamspeler. Patrick komt op voor ongelijkheid en zet zich in om de kloof tussen arm en rijk in Zwolle te verkleinen.
 3. Marloes Visser is onze hoogste geplaatste nieuwkomer, en een aanwinst voor de partij. Deze geboren en getogen Zwolse is zeer maatschappelijk en sociaal actief in Stadshagen. Marloes is een teamspeler, heeft een groot netwerk en is open en eerlijk. Ze is verbindend en vindt cultuur in de wijk belangrijk.
 4. Joey Boon is energiek en zit vol nieuwe ideeën. Deze veelzijdige ICT’er woont in de Stationsbuurt en wil de stem van jongeren laten horen in de Zwolse politiek. In de landelijke studentenvakbond heeft hij veel ervaring opgedaan.
 5. Margriet Leest is bekend bij veel Zwollenaren. Ze staat voor een sociaal, rechtvaardig en inclusief Zwolle. Hiervoor heeft zij zich als gemeenteraadslid de afgelopen jaren ingezet. Ze is een topper in het contact maken en verbinden van mensen en groepen in de stad.
  6: Theo Peenstra – raadslid en HBO-docent
  7: Eildert Noorda – raadslid en zorgprofessional
  8: Riemer van Beem – teamleider Openbaar Ministerie
  9: Stan Vergeer – lid campagneteam en klimaatregisseur
  10: Sylvana Rikkert – raadslid en organisatieantropoloog
  11: Aniek Wierstra – lid campagneteam en student Klimaat & Management
  12: Miriam Ntumba – lid Participatieraad Zwolle en politicoloog
  13: Neal Nieuwenkamp – host podcast Zwolle Zoomt In en cultuurondernemer
  14: Mara Feick – psychomotorisch therapeute & student Geestelijke Verzorging
  15: Shirley Kambell – organisator KetiKoti Zwolle
  In de top-15 staan vijf mensen onder de 30. De kandidatencommissie heeft gekeken naar een afwisseling van leeftijd, achtergronden en deskundigheden. Voorzitter van de kandidatencommissie Daan Maljers: “We zijn blij dat we een lijst hebben kunnen samenstellen die een goede afspiegeling van Zwolle en GroenLinks is.”
  De volledige lijst bestaat uit 40 kandidaten. Bekijk de volledige lijst hier:
  https://zwolle.groenlinks.nl/nieuws/onze-kandidaten-voor-de-gemeenteraadsverkiezingen-2022

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Dit zijn de kandidaten van GroenLinks Zwolle voor de gemeenteraadsverkiezingen”

Reacties zijn gesloten.