Het weer: Waterkoud, kans op nevel of mist in de ochtend

Foto van auteur

Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend vroeg wijzen de thermometers in Zwolle amper boven nul aan. Ook aan de grond ligt de temperatuur dichtbij het vriespunt. Op een enkele plek zou het dus glad kunnen zijn.

En er is kans op nevel of mist. Valt dat ’s morgens vroeg in Zwolle zelf mee, dan is het zicht in het buitengebied mogelijk wel slecht. Van eventuele mist raken we in de loop van de ochtend af. De grijze laag bewolking die boven de stad hangt, raken we echter niet kwijt. Die wordt alleen maar dikker, zodat het in de middag extra vroeg schemerig wordt. De dikke laag bewolking hoort bij een front dat vanuit het westen komt opzetten. Overdag bereikt de neerslag van het front Zwolle nog niet, het blijft droog.

De regen wordt in de loop van de avond boven de stad verwacht. Volgens de huidige timing rond acht uur. Later op de avond kan de regen overgaan in natte sneeuw. De wind is eerst zwak, in de middag is hij matig, kracht 3, uit het zuidoosten. Een middagtemperatuur van +3 graden maakt het waterkoud.

In de nacht van maandag op dinsdag is er nog steeds een goede kans op natte sneeuw. Mogelijk valt er genoeg om een sneeuwdekje te vormen. Kans op nachtelijke gladheid door sneeuw.

Dinsdagochtend ligt de sneeuw er waarschijnlijk niet meer, want er stroomt vanuit het westen mildere lucht binnen. In het volgende weerbericht bekijken we natuurlijk de laatste berekeningen. Misschien dat er dinsdagmorgen wel een beetje sneeuw ligt in Zwolle.

Dinsdag profiteren we van enige hogedrukinvloed. Er is ruimte voor zon en het is droog. Het kwik stijgt naar 6 graden.

Een stormdepressie ontwikkelt zich maandag op de Atlantische Oceaan. Dinsdag koerst hij op Ierland af en een bijbehorend front racet onze kant op. Dinsdagavond trekt de wind aan vanuit het zuidoosten. Tot storm komt het hier niet. Maar de kans op sneeuw in de nacht naar woensdag lijkt vrij groot. Mogelijk ligt er woensdagochtend vroeg toch een laagje sneeuw in Zwolle.

Donderdag en vrijdag stagneert de temperatuur overdag in de buurt van +3 graden. In de nachten vriest het licht. Er is veel bewolking, maar het is de meeste tijd droog en de wind houdt zijn gemak.

Komend weekend wordt waarschijnlijk een stuk minder koud: een maximumtemperatuur van 7 tot 9 graden. Winter tekent zich nog niet af.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)