Het weer: Droog met zon en wolken

Foto van auteur

Ruysdaelstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend is er kans op nevel of mist in Zwolle en omgeving. Ook hangt er laaghangende bewolking, want de lucht is nog erg vochtig. Eventuele mist lost ‘s morgens als eerste op en de laaghangende bewolking transformeert zich tot stapelwolken.

De kans dat daar nog een bui tussen zit is bijzonder gering. We houden het op een geheel droge dag met zonneschijn tussen de wolken door. De wind zit in de noordhoek en is zwak, zodat je er zeker in de stad weinig van merkt. De barometer vertoont nauwelijks leven aangezien de luchtdrukverschillen gering zijn. Met de zon soms achter de wolken stevent het kwik toch nog af op 25 graden. De komende dagen wordt het iets koeler.

Vrijdagochtend vroeg is het windstil en ongeveer 15 graden. Er is kans op mist, die onder een ochtendzonnetje spoedig verdwijnt. Er komt wat wind en deze draait naar het zuidwesten tot westen, op nadering van een front met daarachter iets koelere en minder vochtige lucht. De frontale bewolking neemt in de loop van de ochtend wat toe en het front zelf passeert in de middag met kans op een beetje regen. De maximumtemperatuur is ongeveer 23 graden, een niveau dat we ook in het weekend hebben.

Het is droog in het weekend met vooral op zaterdag veel zon. Zondag zou in de ochtend een buitje kunnen overtrekken. Ondanks dat lijkt de zon boven Zwolle de overhand te hebben.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)