Oude Sprinters nemen dit weekend officieel afscheid van Zwolle

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De Nederlandse Spoorwegen nemen afscheid van het oude sprintermaterieel. Na 46 jaar trouwe dienst gaan de treinstellen van het type SGM met pensioen. De oude Sprinters rijden al jaren niet meer in de dienstregeling naar Zwolle. Toch rijden er vrijdag en zaterdag een aantal oude Sprinters om definitief afscheid te nemen van Zwolle.

Vrijdagochtend rijdt er een oude Sprinter vanaf Amsterdam Centraal naar Zwolle. De trein komt om 08.54 uur aan op spoor 5. De Sprinter zal vier keer op en neer rijden naar Leeuwarden. Om 18.37 uur rijdt de trein weer naar Amsterdam Centraal. In de nacht van vrijdag op zaterdag keert het treinstel terug om te overnachten op spoor 3 van het Zwolse treinstation.

Zaterdag rijdt de oude Sprinter vijf keer heen en weer tussen Zwolle en Groningen. Ook zal er een bijna gepensioneerd treinstel rijden in dienstregeling van Zwolle naar Zutphen. De eerste Sprinter vanuit Zutphen komt om 08.11 uur in Zwolle aan op spoor 10. In totaal pendelt de trein acht keer tussen Zutphen en Zwolle over de IJssellijn.

Om 23.38 uur valt het doek in Zwolle definitief voor de pensionaris. De Sprinter vertrekt dan vanaf spoor 1b. De trein zal dan zijn laatste officiële kilometers slijten over de sporen naar Amsterdam Centraal.

Alle vertrektijden van de Sprinters zijn te vinden op de website van Treinposities.nl. Zondag gaat de nieuwe dienstregeling in van de NS, zonder de oude Sprinters.