Groenlinks/De Groenen naar An Inconvenient Truth

Foto van auteur

Fractie, steunfractie en wethouder Peter Pot van GroenLinks/De Groenen gaan donderdagavond naar de film.

An inconvenient truth van Al Gore, voormalig vice-president van de VS, draait in het Filmhuis en de partij was er als de kippen bij om kaartjes te bestellen. Deze zeer spraakmakende film legt mythen en misvattingen bloot over de opwarming van de aarde en laat zien wat we aan de dreigende, door de mens zelf veroorzaakte, wereldramp kunnen doen.

Het bezoek ligt in het verlengde van de inbreng bij de begroting, waar een
motie van GroenLinks/De Groenen met als onderwerp deze film werd aangenomen. Wethouder Van Dooremolen is meegevraagd, maar is helaas verhinderd. Hij werkt wel aan het mogelijk maken van gratis filmbezoek voor alle leerlingen en studenten in Zwolle, in lijn met de aangenomen motie. Met het bezoeken van de film sluiten de politici van GroenLinks/De Groenen hun politieke vergaderjaar af.

8 gedachten over “Groenlinks/De Groenen naar An Inconvenient Truth”

  1. Donderdag na die film zal er dan wel een nieuwsbericht komen hoe onder de indruk ze wel niet waren, en dat het einde nadert van de wereld 😉

  2. Milieu is gewoon een belangrijk agendapunt dat altijd op de politieke agenda zou moeten staan. Probleem is alleen dat in een periode waarin het slechter gaat met de economie diezelfde economie ook het belangrijkste agendapunt is en bv de opwarming van de aarde een ondergeschoven kindje is. Ik vind het triest dat er nu weer interesse voor het milieu komt puur omdat het door mr once very important Al Gore weer onder de aandacht wordt gebracht aan de hand van een filmpje. De problematiek die wordt aangesneden was reeds in de jaren 70 bekend!! Let op: het leuke filmpje van Al Gore wordt straks opgepakt door allerlei managers om zogenaamde technische vooruitgang te boeken om zogenaamd het milieu te sparen (maw er wordt heel veel geld aan verdiend en het milieu zal wederom de dupe zijn). Ik koop vast een zwembroek…..over een jaar of 20 Zwolle aan Zee…..

  3. De milieupartijen zorgen er wel voor dat milieu hoog op de agenda staat. en bij projecten is er altijd wel de gang naar de rechter of de raad van state, dus qua milieu hoeven we ons wat dat betreft geen zorgen te maken. Qua milieuvervuiling (uitstoot co2) zitten we sowieso op het laagste niveau in tientallen jaren. Maarja, als je maar lang genoeg roept dat de wereld vergaat, gelooft iedereen het ook nog.

  4. Men weet nu zelfs niet eens w?¡t de menselijke invloed op de opwarming is. Wat men wel weet, is dat warme tijden en koude tijden elkaar afwisselen. Wat wel zou kunnen is dat de mens ervoor zorgt dat het nu wat warmer is dan andere warme periodes, maar misschien ook niet. Men weet hier vrijwel niets over! Het zijn allemaal meningen en aannames, en geen feiten! Daarom zie ik dit soort berichten altijd met gezond wantrouwen tegemoet 🙂

  5. Ach ach, zo is het maar net. Als we dan onze kop uit het zand steken is het te laat maar wel lekker warm!

    We zitten inderdaad op de laagste CO2-uitstoot in tientallen jaren Chris. Maar we hebben het dan neem ik aan alleen over Nederland. Een goed milieu begint bij jezelf maar dat is dan wel een druppel op de gloeiende plaat. Gore doet er beter aan om zijn film in zijn eigen land te promoten ipv hierheen te vliegen. Komt George Bush hier trouwens over 10 jaar heenvliegen om de vrede in het Midden-Oosten te prediken?

    En Chris het is inderdaad nog niet bewezen dat de menselijke activiteiten zoveel invloed hebben op de opwarming van de aarde. Maar wat als degene die het ontkennen over 50 jaar ongelijk schijnen te hebben. Wat zeggen zij of hun kinderen dan?? Dan kunnen we beter het zekere voor het onzekere nemen, minder milieuvervuilend gaan leven en blijven investeren in onderzoek en technologische ontwikkelingen maar niet zoals sommige mensen er maar domweg op los leven en alleen dom consumeren.

  6. In Nederland mogen we niet klagen qua milieuvervuiling. Het gros komt van het buitenland. Daarom kun je die miljarden ook beter in het verbeteren van de Chinese en Indiaase industrieen steken, dat levert veel meer op.

Reacties zijn gesloten.