Derde ronde coronasteun voor cultuursector Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Mensen die werkzaam zijn in de culturele sector van Zwolle kunnen voor de derde keer coronasteun aanvragen. Het gaat onder meer om kunstenaars, performers en gezelschappen.

De deadline voor de aanvragen is 31 maart 2022. In totaal is er in deze derde ronde een bedrag van 627.000 euro beschikbaar, aldus de gemeente Zwolle. Cultuurwethouder Monique Schuttenbeld: “De aangescherpte coronamaatregelen, waaronder de sluitingstijden van 17.00 uur en het maximale aantal bezoekers, zorgen ervoor dat de culturele sector een terugloop in inkomsten en omzet ziet. Ik hoor ook dat financiële reserves worden aangesproken of zelfs al op zijn, doordat coronacrisis aanhoudt. Dit maakt het voor de sector steeds moeilijker om te investeren in nieuwe culturele activiteiten of aanbod. Een bijdrage vanuit de coronasteun-regeling kan net het verschil maken.”

De noodsteun valt uiteen in twee verschillende delen:

  • Een tegemoetkoming in huur- en exploitatiekosten voor instellingen die het werk van Zwolse makers presenteren of instellingen die bijdragen aan/onderdeel zijn van de Zwolse culturele infrastructuur. Zij moeten bij de aanvraag aantonen dat er een tekort is ontstaan in het derde kwartaal van 2021 en dat dit niet met eigen geld op te vangen is. In totaal is er een bedrag van 350.000 euro beschikbaar.
  • Maatwerk – op aanvraag kan coronasteun op maat worden geboden. Hiervoor is een bedrag van 262.000 euro beschikbaar. Hiermee kan aan professionele makers, kunstenaars, organisatoren van evenementen, ongesubsidieerde gezelschappen in de culturele sector advies en maatwerk geleverd worden bij het aanvragen en verdelen van de noodsteun.

De regelingen en de voorwaarden zijn te vinden op www.zwolle.nl/cultuur (onder het kopje noodsteun). Aanvragen kunnen vanaf januari 2022 worden ingediend.

Afgelopen jaar werd er de rijksbijdrage voor steun een de culturele sector beschikbaar gesteld. Voor Zwolle was dat een bedrag van 1,4 miljoen euro. Mogelijk komt er nog een vierde bedrag beschikbaar vanuit de Rijksoverheid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)