Veiligheidsregio IJsselland: relatief rustige nacht en meer kleine branden

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De Veiligheidsregio IJsselland kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder grote incidenten. Ook in Zwolle bleef het rustig. In de gehele Veiligheidsregio rukte de brandweer, tussen middernacht en zeven uur ’s ochtends, slechts 66 keer uit voor incidenten. De brandweer van Zwolle moest negen keer in actie komen, inclusief een spoedmelding in de gemeente Hattem.

De jaarwisseling in de regio IJsselland was voor de brandweer relatief rustig. Er waren geen grote incidenten. Volgens de Veiligheidsregio is het opvallend dat er een stijging zichtbaar is ten opzichte van vorig jaar in het aantal kleinere branden. Het betrof vooral vreugdevuren. Dat vreugde overheerste blijk wel uit de cijfers. De Veiligheidsregio ontving geen meldingen over agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

Het Zwolse brandweerkorps rukte negen keer uit in de nieuwjaarsnacht. Vijf keer voor een afvalbrand/vreugdevuur en twee keer voor een autobrand. De brandweer rukte eenmaal uit om te controleren of een brandje op de Veemarkt uit was. Ook rukten de Zwolse brandweerlieden uit naar een ongeval op de Ceintuurbaan. Hun hulp bleek er niet nodig te zijn. De hoogwerker van de brandweer Zwolle rukte ook nog met spoed uit naar Hattem. Ze assisteerden daar de ambulancedienst en de plaatselijke brandweer bij een medische spoedsituatie.

In de gehele regio hebben zich ook geen grote ordeverstoringen voortgedaan. De mobiele eenheid werd nergens ingezet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)