Het weer: Droog, zon en wolken, weinig wind

Foto van auteur

Dobbe
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend vroeg hangen er in de regio Zwolle mogelijk mistbanken. De temperatuur is gedaald tot dichtbij het vriespunt. Lichte vorst aan de grond is niet helemaal uit te sluiten. Dit kan op een enkele plek gladheid veroorzaken.

Nadat eventuele ochtendmist is verdwenen, loopt de temperatuur in de middag op naar ongeveer 7 graden. Een hogedrukgebied met het centrum boven Duitsland zorgt bij ons voor rustig weer. Er staat weinig tot geen wind. Merk je toch wat, dan komt dat uit het zuiden. Wolken, maar ook brede stukken blauwe lucht met zon kun je deze maandag verwachten boven de stad. Uit de wolken valt geen regen. Zwolle maakt om kwart voor vijf kans op een mooie zonsondergang.

In de avond zou er een mistbank kunnen ontstaan. De thermometer daalt naar het vriespunt en in de loop van de nacht naar dinsdag zakt hij er iets onder.

Dinsdagochtend vroeg is er zowel op neushoogte als aan de grond lichte vorst. Het is een dinsdag met zonneschijn die gefilterd wordt door velden middelbare en/of hoge bewolking. Overdag is het droog. Volgens de laatste berekeningen kan tegen de avond een zwak front Zwolle bereiken vanuit het westen. Lichte regen in de avonduren, meer dan een millimeter wordt niet verwacht.

Heel wat anders dan de regenval afgelopen zaterdagavond en in de nacht naar zondag. De regenmeter van ons weerstation in Dieze-Centrum ving in die periode 14 millimeter op en het weerstation in Stadshagen 15 millimeter.

Woensdag tot en met vrijdag is dit niet aan de orde. Het is droog en rustig. Wolkenvelden worden aangevoerd, dat kan een sterk hogedrukgebied in onze omgeving niet voorkomen. De zon zal heus wel ruimte krijgen, maar het is nog niet aan te geven wanneer precies. De temperatuur overdag blijft onder een wolkendek steken bij 3 graden, onder de zon zit 6 graden er wel in.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)