Het weer: Droog en weinig wind

Foto van auteur

Andantepad
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend vroeg is de temperatuur in Zwolle gedaald tot dichtbij het vriespunt. Er staat heel weinig wind, de vorming van mistbanken is mogelijk. Eventuele mist verdwijnt en we houden een mix van zon en wolken over.

Zwolle heeft een rustige en droge dag voor de boeg. De wind blijft zwak en als de laaghangende bewolking even het veld ruimt, heb je meteen een blauwe hemel boven je hoofd. Hogere bewolking is er weinig tot niet. De middagtemperatuur ligt rond 7 graden, een waarde die afhankelijk is van de hoeveelheid bewolking.

Een hogedrukgebied trekt maandag uit het westen over onze omgeving. Op de barometers in Zwolle is de luchtdruk ongeveer 1040 hectopascal, wat vrij hoog is. Het centrum van het hogedrukgebied trekt door naar Oost-Europa.

Het hogedrukgebied is zo krachtig dat de invloed op ons weer deze week groot blijft. De komende dagen is de aanvoer uit het zuidoosten. Drogere lucht, zodat zonneschijn alleen maar waarschijnlijker wordt. De wind stelt weinig voor. In de nachten is er onder een heldere hemel lichte vorst, denk aan een minimum van circa -3 °Celsius. Vanaf donderdag is de aanvoer vanuit het zuidwesten, met kans op wat meer wolken. De kans op neerslag in Zwolle is ook dan zeer klein.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)