Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle – Willem II is vrijdagavond de eerste officiële wedstrijd voor de Blauwvingers na de winterstop. Sterker nog, de Eredivisie trapt in Zwolle het nieuwe jaar af. Voor PEC Zwolle is het doel glashelder: handhaven. Daarvoor heeft de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder een flink aantal punten nodig. De eerste drie dienen vrijdag behaald te worden.

Het was een roerige eerste week voor de Nederlandse clubs die zich voorbereidden op de tweede seizoenshelft. Niet voor de eerste keer, was het coronavirus spelbreker. Om die reden besloot PEC Zwolle ruim voor de jaarwisseling al om het traditionele winterse trainingskamp aan de Spaanse zuidkust te annuleren. In plaats daarvan sloeg het de tenten dichterbij huis op, in Epe om precies te zijn. Bekend terrein, want ook zomers verblijven de Blauwvingers daar doorgaans een week. Zo kon de selectie van Schreuder zich, ondanks het mindere weer, wel volledig richten op de tweede seizoenshelft.

Nieuwkomers
Naast het trainingskamp presenteerde PEC Zwolle in de eerste week van het nieuwe jaar ook twee nieuwe spelers. Allereerst was daar op 3 januari Oussama Darfalou. De Algerijnse aanvaller kwam in 2018, als topscorer van Algerije, in Nederland terecht bij Vitesse. Hier speelde Darfalou tot op heden 93 wedstrijden en maakte daarin negentien doelpunten. Dit seizoen speelde Darfalou twaalf competitiewedstrijden voor Vitesse en kwam hij in vier van de zes poulewedstrijden in de Conference League in actie. PEC Zwolle huurt de speler voor de rest van het seizoen van Vitesse en dus is Darfalou herenigd met Schreuder onder wie hij dit seizoen al werkte.

Een dag later volgde met Max de Waal een tweede aanvallende versterking. De Waal, die afgelopen dinsdag 20 jaar werd, speelde de eerste seizoenshelft voor Jong Ajax, dat vijfde staat in de Keuken Kampioen Divisie. Daar kwam de speler, die ook op het middenveld kan spelen, in alle twintig duels in actie. Hierin scoorde de spits in totaal negen keer en kroonde hij zich tot wintertopscorer van Jong Ajax.

Dompers
Met deze twee nieuwkomers moet PEC Zwolle zeker voorin beter voor de dag komen dan in het eerste gedeelte van de competitie. Naast de twee nieuwelingen sloot ook Sai van Wermeskerken weer aan bij de selectie. De rechtsback is inmiddels hersteld van een zware knieblessure die hij vorig jaar opliep en maakte zaterdag in de verloren oefenwedstrijd tegen Feyenoord (3-1) zijn eerste minuten weer. Naast al dat positieve nieuws waren er ook nog twee dompers en niet in de laatste plaats voor de bewuste spelers zelf. Voor Sam Kersten zit het seizoen er namelijk op. De mandekker heeft een knieblessure en moet aan het gewricht geopereerd worden, waardoor speelminuten maken er dit seizoen niet meer in zit. Ook Samir Lagsir komt dit seizoen niet meer in actie. De aanvallende middenvelder heeft eveneens een zware knieblessure opgelopen en moet ook onder het mes.

Tricolores
Willem II snakt net als PEC Zwolle naar punten. Met achttien punten uit evenveel wedstrijden lopen de Brabanders gemiddeld weliswaar één op één, begin dit seizoen stond de ploeg van Fred Grim nog tussen Ajax, PSV en Feyenoord. De laatste overwinning van de Tricolores dateert van 25 september, toen verrassend thuis van PSV werd gewonnen (2-1). Ook in de beker hield het na één ronde al op. Om het nieuwe jaar weer hoopvol te beginnen zullen dus ook de Tilburgers alles op alles zetten om een reeks neer te zetten.

Arbitrage
PEC Zwolle – Willem II staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Assistent-scheidsrechters zijn Erik Kleinjan en Frans Ozinga. Official is Luuk Timmer. De VAR in Zeist is Erwin Blank. Angelo Boonman assisteert hem.

Live op ESPN
PEC Zwolle – Willem II is vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN, kanaal 2. Tot die tijd kun je hier het programmaboekje lezen. Daarin komen trainer/coach Dick Schreuder en aanvoerder Bram van Polen aan het woord.

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)