Het weer: Zon, wolken en een koude wind

Foto van auteur

Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag ziet het weer er totaal anders uit dan in de afgelopen dagen. Het ziet er beter uit, want Zwolle is de grauwsluier eindelijk kwijt. De blauwe lucht is terug boven de stad en de zon ook. Stapelwolken glijden voorbij, waarvan de meeste niks bijzonders doen.

Een enkele wolk blijkt een bui te zijn. Kurkdroog blijft het dus niet, mogelijk komt er zelfs een beetje hagel of natte sneeuw naar beneden. Maar de droge periodes zijn veel langer. Ondanks de zon is het een koude januaridag. Dat komt door de stevige noordwestenwind. Hij neemt ‘s morgens toe van kracht 3 naar kracht 4 à 5 rond het middaguur. Bij een temperatuur die niet boven 5 graden uitkomt, is het handschoenen– en mutsenweer. De gevoelstemperatuur is in de volle wind een paar graden onder nul.

In de avond en nacht naar vrijdag is een winterse bui nog steeds mogelijk. Vrijdag krijgt de bewolking weer de overhand boven Zwolle. Er kan een pechbuitje vallen. De wind doet kalmer aan: matig, kracht 3, uit het noordwesten. Met de bewolking stroomt iets minder koude lucht over ons heen. Het kwik gaat in de middag naar 7 graden.

In het weekend gaat de wind er geleidelijk uit. Om een hogedrukgebied boven Noord-Frankrijk heen worden wolkenvelden aangevoerd, waaruit vooral op zaterdag spatjes motregen kunnen vallen. Vanaf zondag is er weer kans op mist. Een temperatuur overdag van maximaal 7 graden.