Het weer: Droog met zon en stapelwolken na een koude nacht

Brug over de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Donderdag ziet Zwolle de zon in gezelschap van veel stapelwolken. Deze groeien in tegenstelling tot woensdag niet uit tot buien. Het is een droge dag, van vroeg tot laat. Ideaal wandelweer dankzij hogedrukinvloed boven onze omgeving. De noordwestenwind blijft binnen de perken, hij is zwak tot matig, kracht 2 à 3.

Vooral in de ochtend doet de zon het goed tussen de wolken. Ze smeren ’s middags wat uit waardoor de zonnestralen soms afgeschermd worden. Na een koude nacht – het kwik daalt donderdagochtend vroeg vlak aan de grond naar het vriespunt – loopt de temperatuur ’s middags op naar ongeveer 12 graden. Zit je uit de wind, dan voel je de kracht van de aprilzon.

Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag trekt sluierbewolking binnen uit het noordwesten. Uit die richting nadert een actieve storing met dikke bewolking. Regen bereikt Zwolle in de loop van donderdagnacht en ook vrijdagochtend heb je de paraplu nodig. De neerslag krijgt al gauw een buiig karakter, wat het voordeel heeft dat je je droge moment kunt kiezen.

Vrijdag neemt de noordwestenwind toe naar een volle kracht 4 plus windvlagen tijdens een bui. In de ochtend onder de regenwolken is er geen kans meer op vorst aan de grond. De thermometer wijst ’s middags ongeveer 10 graden aan en dat is fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend profiteert Zwolle van een groot hogedrukgebied dat zich van Scandinavië uitstrekt tot boven de Britse Eilanden. Zowel zaterdag als zondag wordt de buiigheid onderdrukt, hoewel een enkel pech-exemplaar vooral zondag niet uit te sluiten is. De zon verschijnt tussen de wolken en de middagtemperatuur is ongeveer 10 graden.

Foto 1
Brug over de Vreugderijkerwaard. - Foto: Ank Pot
Brug over de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)