Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg Zwolle schrapt carnaval 2022

Foto van auteur

Carnavalsoptocht 2020
Foto: Arjen van der Zee

Zwolle – Het Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg (GCO) Zwolle heeft dinsdagavond online vergaderd na de versoepelingen die het Kabinet heeft afgekondigd. Aan de vergadering namen de carnavalsverenigingen uit Zwolle en Hattem deel, samen met de Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ).

Ze hebben de conclusie getrokken dat het carnaval dit jaar niet mogelijk is op de “originele” data. Het GCO vindt de versoepelingen die op de persconferentie van dinsdagavond zijn afgekondigd ruim onvoldoende. “We kunnen alleen een volwaardig programma organiseren zonder 1,5 meter, zonder placering en met een minimale sluitingstijd van 00.00 uur.”

Carnaval is geen evenement dat je zomaar even verplaatst naar een ander moment in het jaar, stelt het GCO in een persbericht. Het GCO heeft gekeken in hoeverre het haalbaar is om in 2022 een volwaardig (alternatief) carnaval te organiseren op een ander geschikt moment.

Hierbij zijn diverse overwegingen meegenomen, zoals andere evenementen die gepland staan in Zwolle, de belangen van de horeca, de voorbereidingstijd, draagvlak, geldende coronamaatregelen en perspectief op verdere versoepelingen. Het doel van het GCO is om het carnaval en haar originele tradities te behouden voor de lange termijn.

“Helaas hebben we samen moeten concluderen dat er in 2022 geen volwaardig (alternatief) carnaval mogelijk is,” aldus het GCO. “Er gaat opnieuw definitief een streep door alle carnavalsactiviteiten.”

Het GCO: “We zullen moeten leren leven met corona. Het gaat niet meer weg. We kunnen het niet verslaan. We weten niet welke variant er volgend jaar weer is. Dat maakt het meer dan uitdagend en niet vanzelfsprekend dat we het volgend jaar weer ‘gewoon ouderwets’ carnaval kunnen vieren met elkaar. Het GCO zal daarom in april weer samenkomen om te bekijken wat er in de toekomst wél kan.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gemeenschappelijk Carnavalsoverleg Zwolle schrapt carnaval 2022”

  1. Helemaal niks mis mee dat dit krankzinnige zuipfestijn niet door gaat. Bah wat een flauw gedoe, het merendeel mag 1 keer per jaar een keertje naar t cafe en heeft dan t hoogste woord, liefst nog op andermans kosten. ALAAF

Reacties zijn gesloten.