Het weer: Regenachtig begin en een vrij stevige wind

Foto van auteur

Rodetorenplein
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is storm Corrie opgelost boven Zuid-Duitsland. Toch kun je het geen rustig weer noemen in Zwolle. ‘s Morgens vroeg beginnen we met een matige wind, kracht 3, uit het zuidwesten en die gaat toenemen naar kracht 4 à 5 uit het westen tot noordwesten.

Een groot lagedrukgebied boven Zuid-Scandinavië zorgt voor deze vrij stevige wind. Het stuurt tevens bewolking en een regengebied deze kant op. Rond acht uur ‘s morgens bereikt het Zwolle. Vanaf die tijd is het enige tijd regenachtig weer. In het begin van de middag komt de achterkant van de regen in zicht, maar de bewolking verdwijnt niet. De temperatuur stijgt naar 9 graden. Nogal zacht voor de tijd van het jaar, maar met die forse wind valt dat minder op. In de middag en avond is vanuit het noordwesten een bui mogelijk.

In de nacht naar woensdag is er nog steeds kans op een enkele bui. De noordwestenwind neemt in de tweede helft van de nacht geleidelijk af. De luchtdruk stijgt en onderdrukt woensdag de buiigheid.

Sterker nog, woensdag verloopt waarschijnlijk droog. De zon komt tevoorschijn en de wind wordt gedurende de dag langzaam zwakker. Zonneschijn is er dus, maar wel in combinatie met bewolking; een smetteloos blauwe lucht lijkt te veel gevraagd. Bij een middagtemperatuur van 8 graden is dit de beste dag van de week voor Zwollenaren die het droog willen houden, de zon af en toe willen zien en niet veel kou willen lijden.

Op de weerkaarten is een actief front verschenen, dat in de nacht van donderdag op vrijdag met een bak regen over Zwolle trekt. De wind zwengelt weer aan uit westelijke richtingen, iets wat donderdag reeds merkbaar is. De temperatuur dipt vrijdag naar 6 graden. In het weekend wordt het zachter met zondag mogelijk veel regen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)