Het weer: Westenwind en regenachtig tot de middag

IJssel
Foto: Obbe Bakker

Maandag begint regenachtig in Zwolle. De westenwind is stevig, kracht 4, in de middag en avond inbindend tot zwak uiteindelijk. De temperatuur is ongeveer 9 graden. Dat is hetzelfde niveau als op zondag en vrij hoog voor de tijd van het jaar.

Maar door de stevige wind schat je het buiten kouder in. De wind en regen op maandag horen bij een lagedrukgebied genaamd Fergus dat met de kern langs de Waddeneilanden scheert op weg naar Duitsland.

’s Middags is Fergus een heel eind op streek richting Duitsland, met medeneming van de neerslag en de dikke bewolking. De luchtdruk stijgt en de droge periodes worden langer, maar een nalopend buitje is tot in de avond en nacht mogelijk in Zwolle. Opklaringen zijn er ook.

Het kwik daalt na zonsondergang naar een minimum rond 5 graden. Dinsdagochtend staat er weinig wind en moet rekening worden gehouden met mist in Zwolle en omgeving.

Dinsdag is het wachten op het volgende lagedrukgebied met regenplannen. De bewolking verdikt zich ’s morgens en de zwakke tot matige wind draait naar zuidelijke richtingen. Ergens in de middag begint het te miezeren en daar zijn we niet vlot vanaf. Pas in de loop van woensdag zijn de regenzones voorbij.

In de nacht van woensdag op donderdag dipt het kwik richting het vriespunt. De donderdag belooft met ongeveer 4 graden de koudste dag van de week te worden. Daarna brengt een hogedrukgebied boven Frankrijk zachte lucht hierheen. Vrijdag en komend weekend maakt Zwolle kans op 9 à 10 graden.

Foto 1
IJssel - Foto: Obbe Bakker
IJssel
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)