Jackie de Vries keert terug als hoofdtrainer bij korfballers van Oranje Zwart

Van links (rechts) af Job Klinkhamer, Jackie de Vries, Raimon van Faassen, Wanda Veld, Barbara Toebas en Harry Dreuning.
Foto: Korfbalvereniging Oranje Zwart

Met ingang van het nieuwe korfbalseizoen heeft korfbalvereniging Oranje Zwart Jackie de Vries aangesteld als nieuwe trainer-coach voor de selectie. De Vries is nu nog actief bij de selectie van KV Elburg.

De Vries is geen onbekend gezicht bij Oranje Zwart. In zijn beginjaren als hoofdtrainer, zo’n vijftien jaar geleden, stond hij ook bij Oranje Zwart langs de lijn. De Vries, woonachtig in Kampen, is inmiddels al meer dan twintig seizoenen actief als trainer en coach in de regio.

De Vries gaat de nieuwe uitdaging bij Oranje Zwart niet alleen aan. Met de komst van de nieuwe trainer gaat Oranje Zwart ook direct een samenwerking aan met Barbara Toebast. Toebast zal de technische staf versterken door tijdens trainingen spelers meer individuele aandacht te geven. De Vries en Toebast hebben een korfbalverleden met elkaar als speelster en coach. Daarnaast hebben ze een soortgelijke samenwerking gehad bij Rood-Wit in Wezep.

De Vries zal de trainingen van de selectie ook samen met Raimon van Faassen verzorgen. Van Faassen speelde ooit zelf in het oranje en zwart. Vorig jaar heeft hij de kans gegrepen om het tweede team te gaan trainen en coachen. De fanatieke Van Faassen heeft nog een jaar bijgetekend.

Daarnaast zal ook Job Klinkhamer een rol gaan spelen in dit trainerskwartet. Klinkhamer is al langere tijd het vaste gezicht van het derde team. Hij heeft zich daar al meerdere jaren bewezen als trainer en coach. Afgelopen zaalseizoen heeft het derde team het kampioenschap in de 3e klasse behaald.

Harry Dreuning en Wanda Veld zullen gezamenlijk de rol van teammanager wederom op zich nemen. 

Foto 1
Van links (rechts) af Job Klinkhamer, Jackie de Vries, Raimon van Faassen, Wanda Veld, Barbara Toebas en Harry Dreuning. - Foto: Korfbalvereniging Oranje Zwart
Van links (rechts) af Job Klinkhamer, Jackie de Vries, Raimon van Faassen, Wanda Veld, Barbara Toebas en Harry Dreuning.
Foto: Korfbalvereniging Oranje Zwart

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)